- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mihajlovićeva crna nedelja: „Izvinite, kriv sam, ali to me razbesni“

© AP Photo / Massimo PaoloneSiniša Mihajlović
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Nije lako poslednjih dana Siniši Mihajloviću zbog svega što se dešava njemu i Bolonji. Poslednji u nizu loših rezultata, poraz od Empolija (4:2) dodatno je podgrejao priče o njegovoj smeni u italijanskim medijima, a temperamentni srpski stručnjak izvinio se navijačima i predsedniku kluba.
Bolonja je od Intera primila šest golova (6:1), usledio je remi sa Đenovom (2:2) i poraz od Empolija (4:2). Sve to izuzetno emotivno proživljava Siniša Mihajlović.
Kao neko ko je poznat po vrućem temperamentu i bez dlake na jeziku, a pre svega je strahovito pravičan, Mihajlović se na konferencji za medije izvinio svima koji vole Bolonju, preuzevši krivicu, iako su igrači ti koji na terenu ne poštuju dogovor iz svlačionice.
„Kriv sam. Izvinite, kriv sam. Pričao sam momcima neke stvari čitave nedelje, ponovio im na dan utakmice, da ukoliko ne izađu na teren s pravim stavom da ćemo izgubiti. Iskreno, čak i da je Arnautović pri rezultatu 1:1 realizoao penal, to ništa ne bi promenilo. Bili smo uspavani, veoma loši. Jasno je da sme da se pogreši, ali ono što mene razbesni je pristup. Kada on nije onakav kakav bi trebalo da bude, onda kola kreću nizbrdo. To pričam ekipi od starta sezone. Još jednom, izvinjavam se svima, navijačima i predsedniku kluba. Veoma sam razočaran“, izjavio je Siniša.
Mihajlović koji je kao igrač bio poznat kao pravi ratnik ne zamera igračima što ne pobeđuju, već od njih traži samo jedno.
„Moraju da se bore. Sve počinje u glavi. Ja od njih ne tražim da pobeđuju, već da imaju pravi pristup na utakmicama. Taj faktor ne zavisi od rivala s kojim igramo, već isključivo od nas samih. Znali smo da će protiv Empolija biti teško, ali moji saveti nisu urodili plodom. Ovakvi porazi su teški udarci. Ako idete korak napred, pa dva nazad, nigde nećete stići“, jasan je Srbin.
A mediji na Pirinejima već su počeli da spekulišu ko bi mogao da zameni Mihajlovića na klupi Bolonje, iako on i dalje uživa ogromno poverenje predsednika kluba.
Pominje se legenda Rome Daniele de Rosi, ali je to za sada daleko od realizacije jer svi vrlo dobro znaju da Mihajlović i te kako ume da preokrene situaciju u svoju korist.
Učinio je to nebrojeno puta kako na terenu, tako i van njega.
Daleko od toga da su u Bolonji zadovoljni zbog desete pozicije iz šest odigranih kola i osam osvojenih bodova uz gol-razliku minus pet (9:14), ali ako neko može da motiviše uzdrmane fudbalere, onda je jasno da je to Siniša Mihajlović, kojem je ovo drugi mandat na klupi Bolonje.
Rikardinjo i Miki Aksentijević - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
SPORT
Postoji razlog zašto je zaustavljen herojski put Srbije
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
SPORT
Srbin gospodari Rimom – prestigao je Mihajlovića i ima dva nova cilja
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
SPORT
Dok se Sergej i Dušan raduju – Arnautović i Mihajlović nemaju mira zbog penala /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala