- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazović: Nisam siguran da smo blizu rešenja

© Foto : Sputnjiku ustupila URADritan Abazović, lider URA
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović izjavio je da nije siguran da je rešenje na vidiku što se tiče rekonstrukcije Vlade.
„Nisam siguran da smo blizu rešenja, ali možda se nešto iz svega toga izrodi“, rekao je Abazović, dodajući da Građanski pokret URA, na čijem je čelu, neće izbegavati dijalog.
Abazović je istakao je da je njegov apel da parlamentarna većina prvo treba da se složi oko stvari koja je urgentna, a to je Tužilački savet.
„To je nešto što ne može da čeka i što je na štetu svih, ako se ovako nastavi. Moj apel je da to bude prekretnica možda nekih budućih dogovora“, naveo je Abazović za TV „Vijesti“.
O dogovoru Demokratskog fronta i Demokrata od pre dve nedelje Abazović je rekao da ga vidi pozitivno i smatra da je dobro da se slični politički subjekti dogovaraju.
„Imali smo veliko mimoilaženje stavova u prethodnom periodu, što je mučilo građane i slalo jednu pogrešnu poruku, možda smo i mi nastavili sa nekim prepucavanjima. Nadam se da će to da se eliminiše u narednom periodu. To što su Demokrate i DF našli zajednički jezik je dobra stvar za neke buduće političke relacije u Crnoj Gori“, ocenio je Abazović.
Na pitanje da li će URA da pristane na Vladu u kojoj će biti političari, Abazović je odgovorio:
„Ako ćemo da promenimo koncept, odlično... da napravimo novu vladu ispočetka — da uđu političari iz svih opcija, da se napravi raspodela i da to bude jedan novi efekat koji bi trebalo da ostvari neke rezultate, koje, možda, mi nismo u ovom periodu, s tim što ja ne delim mišljenje da je ova Vlada neuspešna“.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
REGION
A sada rekonstrukcija: Vladajuće stranke u Crnoj Gori u niskom startu pred novi dogovor
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
REGION
Zdravko Krivokapić obelodanio pet principa za rekonstrukciju Vlade Crne Gore
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala