Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vojni vrh obilazi snage u Raškoj i u blizini Jarinja, u poseti i ruski ambasador

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbraneNebojša Stefanović i Milan Mojsilović obilaze trupe koje su u stanju povišene borbene gotovosti
Nebojša Stefanović i Milan Mojsilović obilaze trupe koje su u stanju povišene borbene gotovosti - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
Pratite nas
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, obilaze deo naših snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti zbog krize na severu Kosova i Metohije.
Stefanović i Mojsilović obilaze snage raspoređene u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi „Rudnica“ i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.
Nakon provokacija koje su izazvale jedinice Rosu, a koje se već sedam dana nalaze na severu KiM, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je podizanje borbene gotovosti za deo jedinica Vojske Srbije i MUP-a, saopštilo je resorno ministarstvo.
Kako navode, jedinice Rosu već sedam dana krše Briselski sporazum i dogovor Srbije i KFOR-a, pri čemu Beograd ni na koji način ne povećava tenzije i nestabilnosti koje Priština izaziva.
U poseti našim snagama, pored ministra odbrane i načelnika Generalštaba, nalaze se i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko i izaslanik ministra odbrane general-major Aleksandar Zinčenko kako bi se lično uverili u aktuelnu situaciju, preneo je Tanjug.
Srpski avioni super-galeb - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
SRBIJA
Srpski „orlovi“ i helikopter Kfora iznad Jarinja /video/
Generalna proba prikaza „Sloboda 2019“ - avioni MiG-29 RV i PVO Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
SRBIJA
Avioni Vojske Srbije nadletali Jarinje /video/
Nalet helikoptera Mi-35 - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
SRBIJA
Srpske „đavolje kočije“ na nebu iznad Jarinja /video/
Vojska Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Podkast
Povišena borbena gotovost Vojske Srbije - iznuđen potez Beograda I Od četvrtka do četvrtka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala