Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Stefanović poručio na Jarinju: Niko nam neće govoriti gde ćemo u Srbiji koristiti svoje snage

© Foto : Ministarstvo odbrane SrbijeNebojša Stefanović
Nebojša Stefanović  - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
Pratite nas
Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je, posle obilaska administrativnog prelaza Jarinje, da nam niko neće govoriti gde ćemo u centralnoj Srbiji koristiti svoje snage.
„Mi želimo mir i stabilnost, ali naš narod niko neće ugrožavati, niti će nam neko govoriti gde ćemo u centralnoj Srbiji da koristimo svoje snage, vojsku i policiju. To je suverena odluka Srbije. Brisel danima ćuti na bezumlje i bezakonje koje se dešava na severu KiM, a onda šalje pozive na deeskalaciju za obe strane, kada se pojave helikopteri i avioni na nebu Srbije“, rekao je Stefanović.
Stefanović je ocenio da nema nikakvog prostora za stavljanje lažne jednakosti između Beograda i Prištine i da deeskalaciju treba tražiti od privremenih prištinskih organa i to pre svega hitno povlačenje specijalnih jedinica takozvane kosovske policije sa severa.
Tenzije koje, kako je kazao Stefanović, već sedmi dan izazivaju specijalne jedinice iz Prištine sa ciljem da unesu strah među srpski narod na severu Kosova i Metohije, moraju se zaustaviti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Stefanović je ukazao da, međutim, nije lako razgovarati sa onima koji ne poštuju nijedan međunarodni dogovor i izazivaju destabilizaciju.
„Jaka Vojska Srbije garant je da neće biti nikakvog novog pogroma Srba, niti akcija poput ‘Oluje’ i ‘Bljeska’“, kazao je Stefanović.
Podsetimo, ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas deo snaga Vojske Srbije koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a koje su zadejstvovane u okviru taktičkih grupa u garnizonu Raška, vojnoj bazi „Rudnica“ i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.
U poseti našim snagama bili su i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko i izaslanik odbrane general-major Aleksandar Zinčenko kako bi se lično uverili u aktuelnu situaciju.
Nebojša Stefanović i Milan Mojsilović obilaze trupe koje su u stanju povišene borbene gotovosti - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
SRBIJA
Stefanović: Priština poslala specijalce da zastraši Srbe, nema razgovora dok se ne povuku
Nebojša Stefanović, Milan Mojsilović, Aleksandar Bocan Harčenko i Aleksandar Zinčenko na sastanku u kasarni u Raškoj - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
SRBIJA
Bocan Harčenko: Situacija na Kosovu i Metohiji izaziva veliku zabrinutost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala