- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj upozorava: Putin će mudro odgovoriti ako Amerika kao sekirom udari na duh samita sa Bajdenom

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
Pratite nas
U slučaju da Sjedinjene Američke Države uvedu novi sankcioni spisak protiv ruskih državljana, odgovorićemo mudro, upozorio je Peskov.
„Ne sumnjam da će predsednik Vladimir Putin, koji formuliše naše glavne spoljnopolitičke pravce u skladu sa Ustavom, kao i uvek, pokazati mudrost ukoliko to bude potrebno“, rekao je on za televiziju „Rusija 1“.
Prema njegovim rečima, šef ruske države je obavešten o pokušaju uvođenja novih sankcija protiv Rusije, kao i o izjavama američkih kongresmena.
Međutim, portparol ruskog predsednika izrazio je nadu da „takva glupost kao što su nove antiruske sankcije“ neće zaživeti jer će, kako kaže, u suprotnom, poput udarca sekirom naneti ogromnu štetu „duhu i atmosferi“ rusko-američkog samita u Ženevi.
„Naravno, želim da se nadam da takve gluposti uopšte neće biti, jer drugačije to ne može da se okarakteriše. Nadam se i da neće biti nepromišljeno kao sekirom naneta šteta duhu i atmosferi Ženeve, pritom razorna“, kaže Peskov.

Američka moda: Što gore pričaš o Rusiji, veći si patriota

Moda među američkim parlamentarcima da podignu svoje rejtinge raspirivanjem rusofobije ne nestaje, iako to šteti „duhu i atmosferi Ženeve“, smatra Peskov.
„Znamo da je u Americi, nažalost, godina neprolazna moda da se rejting podigne raspirivanjem rusofobije. Odnosno, govoreći što je moguće lošije o Rusiji, smatraju te većim patriotom“, istakao je portparol.
Odbor za regulative Predstavničkog doma Kongresa SAD odobrio je ranije nacrt zakona kojim se preporučuje uvođenje sankcija protiv 35 ruskih zvaničnika, biznismena i novinara koji su, prema proceni Vašingtona, umešani u kršenje ljudskih prava.
Na udaru su se našli, između ostalih, glavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan, premijer Mihail Mišustin, portparol Kremlja Dmitrij Peskov, direktor FSB-a Aleksandar Bortnjikov.
Zgrada MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
RUSIJA
Moskva o najavi novih antiruskih sankcija: Americi fale kadrovi sa svešću o ruskoj realnosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala