- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva o najavi novih antiruskih sankcija: Americi fale kadrovi sa svešću o ruskoj realnosti

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada MIP Rusije
Zgrada MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije upozorilo je Vašington da ne čini nepromišljenje poteze u pogledu nacrta zakona o uvođenju novih sankcija protiv ruskih zvaničnika. Kako kažu u MIP-u, Americi fale kadrovi sa svešću o ruskoj realnosti.
„Svaki put postaje sve teže predvideti kakve će unutarpolitičke vežbe antiruske orijentacije preduzeti entuzijasti na Kapitol hilu. Nedavno se saznalo za još jedne amandmane koji predviđaju mogućnost uvođenja ograničenja protiv brojnih ruskih državnika i predstavnika iz drugih sfera društva u vezi sa ozloglašenim 'Zakonom Magnitskog'“, navodi se u saopštenju MIP-a.

Ruski spoljnopolitički resor je ocenio da je sve što se dešava u Vašingtonu rezultat „akutnog kadrovskog nedostatka“ po pitanju stručnjaka za Rusiju.

„Samo ljudi koji nemaju svest o ruskoj realnosti mogli su da sastave takav spisak osoba u vezi sa temom sa kojom niko nema, niti može da ima odnos, ni direktan, ni indirektan“, ističe se u saopštenju.
Odbor za regulative Predstavničkog doma Kongresa SAD odobrio je juče nacrt zakona kojim se preporučuje uvođenje sankcija protiv 35 ruskih zvaničnika, biznismena i novinara koji su, prema proceni Vašingtona, umešani u kršenje ljudskih prava.
Na udaru su se našli, između ostalih, glavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan, premijer Mihail Mišustin, portparol Kremlja Dmitrij Peskov, direktor FSB-a Aleksandar Bortnjikov.
Glavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
RUSIJA
Glavna urednica Sputnjika: Ako poštenom čoveku Amerika ne uvede sankcije – nešto nije u redu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala