- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Gradonačelnik Budve pozvan na saslušanje zbog rušenja barikada na Cetinju

© Sputnik / Dejan SimićPredsednik opštine Budva Marko Bato Carević
Predsednik opštine Budva Marko Bato Carević  - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
Pratite nas
Gradonačelnik Budve Marko Carević pozvan je da 30. septembra dođe u cetinjsko Osnovno državno tužilaštvo da da izjavu povodom krivičnih prijava koje su građani čiji su automobili oštećeni prilikom probijanja barikada na Cetinju podneli protiv nepoznate osobe.
Osnovna tužiteljka Sanja Radunović navela je da su građani podneli krivične prijave protiv NN lica koje je upravljalo bagerom, a koji je navodno u Carevićevom vlasništvu. Prema tim navodima, bager je oštetio vozila parkirana na lokalnom putu koji vodi kroz naselje Donje polje, navode „Vijesti“.
Carević je nedavno kazao da „nije baš ponosan“ što je njegova mehanizacija bila angažovana na rušenju barikada na Cetinju.
© Sputnik / Radoje PantovićZapaljene gume na barikadama ispred Cetinja
Zapaljene gume na barikadama ispred Cetinja - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
Zapaljene gume na barikadama ispred Cetinja
„Videli ste da sam bio učesnik u svemu tome. Dobro znate, a nisam ponosan zbog svog postupka, da je angažovana mašina koja je probila barikade i uspela da obezbedi ustoličenje mitropolita Joanikija. Neprimereno je i neverovatno koliko se pamet pomutila (Milu) Đukanoviću i njegovim saradnicima. Nakon vladavine od 30 godina ostavili su ekonomsku pustoš, a sada otimanjem crkava hoće sebi da pribave političke i ekonomske pozicije. Slažem se sa patrijarhom i podržavam sve što je rekao. Normalan um to ne može da shvati i prihvati. Videli ste da smo ipak uspeli, a uspećemo i u narednom periodu da odbranimo srpsku crkvu i narod u Crnoj Gori“, kazao je Carević.
Nakon probijanja blokade više predstavnika bezbednosnih službi sugerisalo je Careviću da angažuje privatno obezbeđenje, jer su takozvane komitske grupe planirale da mu zapale mehanizaciju, posebno bagere kako bi poslali poruku osvete, navode „Vijesti“.
Mitropolit Joanikije - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
REGION
Mitropolit Joanikije: Učinili smo sve da ne dođe do krvoprolića na Cetinju
Pucnjava na Belvederu, snimak RTCG - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
REGION
Demonstranti pucali na policiju: RTCG objavila snimak upotrebe vatrenog oružja na Cetinju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala