- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bizarna situacija u Sočiju – Mercedes namerno prekršio pravila?!

© AP Photo / Sergei GritsTehničari ekipe Mercedesa u Formuli 1
Tehničari ekipe Mercedesa u Formuli 1 - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
Pratite nas
Neposredno pred početak trke Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju objavljena je informacija da je vozač Mercedesa Valteri Botas kažnjen zbog promene pogonske jedinice. Kako deluje, to je urađeno namerno.
Mercedes je Botasu peti put u sezoni promenio pogonsku jedinicu, što je automatski značilo da će Fincu biti dodeljena kazna.
Zbog toga će trku za Veliku nagradu Rusije početi sa 17. pozicije, ali to ga neće učiniti nezadovoljnim, već srećnim, jer je, kako se ispostavilo, sve odrađeno namerno.
„Ekipa je odlučila da taktički iskoristi priliku da doda još jednu pogonsku jedinicu u bolid Valterija Botasa do kraja sezone“, naveli su iz Mercedesa.
Razlog je poprilično jednostavan i tiče se velike borbe za šampionski trofej Formule 1 koji vode Red Bulov Maks Ferstapen i Botasov klupski kolega Luis Hamilton.
Naime, Hamilton je drugoplasirani sa 221,5 bodova, tačno pet manje od vodećeg Ferstapena, a već u Sočiju može da dođe do velikog obrta.
Britanski vozač, sedmostruki prvak F1, startovaće u Rusiji sa četvrte pozicije, dok će Holanđanin biti na čak 20. mestu.
Neposredno ispred njega naći će se Ferarijev Šarl Lekler, pa će Botasovim dolaskom na začelje Ferstapenu biti dodatno otežano da prestigne pomenutu dvojicu, a onda se i u nekom trenutku uključi i u borbu za bodove.
Dakle, iako nije rečeno tim rečima, Mercedes je namerno poslao Botasa na začelje kako bi on što je bolje moguće zasmetao Ferstapenu i prokrčio put Hamiltonu ka vodećoj poziciji u generalnom plasmanu Formule 1.
Trka u Sočiju počinje u 14 časova po srednjeevropskom vremenu.
Detalj sa Velike nagrade Italije – Formula 1 - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
SPORT
Oreol – spasilac života /foto, video/
Nikita Mazepin i Mik Šumaher - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
SPORT
Nezapamćen sukob – Rus besan zbog Šumahera: „Namerno je to uradio!“ /video/
Ruska vozačica Irina Sidorkova - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Ruska tinejdžerka je senzacija auto-moto sporta /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala