- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Argentinac u neverici: „Đoković ide u mom pravcu, možete li verovati?“

© AFP 2023 / TIZIANA FABINovak Đoković sa osmehom na licu tokom Olimpijskih igara u Tokiju
Novak Đoković sa osmehom na licu tokom Olimpijskih igara u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
Pratite nas
Federiko Korija, argentinski teniser ispričao je anegdotu sa Novakom Đokovićem i objasnio zbog čega je fasciniran najboljim teniserom sveta.
Tokom drugog teniskog turnira 250 serije u Beogradu ove sezone, teniseri su bili oduševljeni prilikom da igraju sa Novakom Đokovićem.
S obzirom na to da su u srpsku prestonicu stigli teniseri nižeg ranga koji nemaju često priliku da igraju sa prvim reketom sveta, za njih je to bilo ravno ostvarenju sna.
Jedan od igrača koji nije skidao osmeh sa lica zbog meča sa Novakom je i Federiko Korija, argentinski teniser koji je osvanuo i na Đokovićevom Instagram profilu.
Korija je u Beogradu u četvrtfinalu izgubio od Novaka 6:0,6:1, ali je iako poražen oduševljeno prišao srpskom asu i zatražio fotografiju.
„Sa Noletom imam jako dobru priču iz Tokija. Zato što sam ga pitao za selfi u Beogradu, a on je postao viralan. On je to objavio na svom Instagramu, svom ličnom Instagramu, fotografiju sa mnom. Posle toga počeli smo da se pozdravljamo na svakom turniru“, rekao je Korija za argentinske medije.
Argentinac je napravio uvod za anegdotu sa Olimpijskih igara u Tokiju gde je sreo Đokovića.
„Bili smo u Tokiju i ušao sam u svlačionicu sa Serundolom i Moltenijem. Tamo je bio Đoković i ostvarili smo vizuelni kontakt. Naravno da mi nije palo na pamet da odem do njega, ali je onda on krenuo u mom pravcu, ka meni, možete li verovati?“ oduševljeno je prepričavao Korija.
Dolazi do mene i kaže mi: Prijatelju moj! Da li je sve u redu? Ja sam njemu uzvratio sa : Nole, prijatelju, čestitam! Zato što je upravo osvojio Vimbldon“, ispričao je sa osmehom teniser.
Nakon toga Korija se našalio sa prijateljima koji su prisustvovali susretu.
„Ovaj Nole, tako je zahtevan“, ispričao je Korija i zasmejao i voditelja i goste u studiju.
Novak važi za veliki uzor među teniserima i zbog podrške koju pruža slabije rangiram igračima i mladim nadama tog sporta.
Poznata je i priča kako je izašao u susret Lonencu Musetiju, mladom Italijanu koji nije imao uslova da vežba u Njujorku tokom US opena, pa mu je Novak ustupio teren koji je i on koristio.
O mlađim igračima koji tek grade karijere, ali pokazuju veliki talenat, najbolji teniser sveta uvek je govorio biranim rečima, a o tome svedoče reči Denisa Šapovalova nakon poraza od Novaka.
„Prišao mi je u svlačionici i rekao da zna koliko mi je teško u ovom trenutku, ali da će sve doći na svoje mesto. Nije morao to da uradi, bilo je to jako lepo od njega. On ne dobija dovoljno pohvala“, izjavio je posle meča na Vimbldonu Kanađanin.
Novak Đoković sa osmehom na licu tokom Olimpijskih igara u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
SPORT
Novakove lekcije iz svlačionice
Zbog takvih situacija, igrači gaje veliko poštovanje prema Đokoviću, a to je potvrdio i Federiko Korija.
„Kada igrači dolaze ovamo na čelindžere, ili u Akapulko i Los Kabos, čuo sam ih kako pričaju takve priče novinarima. Kako su bili stidljivi i nervozni što su upoznali Novaka i koliko je on srdačan i kako ih je naterao da se osećaju opušteno“, zaključio je Aregentinac.
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
SPORT
Da li je Federer pokušao da „sipa so“ na Đokovićevu ranu?
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
SPORT
Đoković nije uspeo da uđe u istoriju, ali – nije kraj
Novak Đoković u Visokom u Bosni - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
SPORT
Zašto Đoković ide u „piramide“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala