- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Četvrto mesto loš rezultat? To je uspeh“

© Foto : CEV/PIOTR_SUMARAOdbojkaši Srbije u meču protiv Ukrajine na Evropskom prvenstvu
Odbojkaši Srbije u meču protiv Ukrajine na Evropskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
Pratite nas
Odbojkaši Srbije nisu uspeli da odbrane tron na Evropskom prvenstvu odigranom u Poljskoj, gde se Italija okitila zlatom, a drugi su Slovenci. Selektor Slobodan Kovač bio je razočaran zbog četvrog mesta posle ubedljivog poraza od Poljske, ali to je u ovom trenutku realnost, dok je libero Neven Majstorović poručio da je to na neki način uspeh.
„Plava četa“ potpuno podbacila pošto je u borbi za bronzanu medalju ubedljivo poražena od Poljske rezultatom 3:0, po setovima 25:22, 25:16, 25:22.
Očigledno da je poraz od Italije u polufinalu i te kako uticao na moral izabranika Bobe Kovača, koji nisu imali snage da se suprotstave aktuelnim prvacima sveta koji su želeli zlato ali su doživeli šokantan poraz od Slovenije na pretposlednjem stepeniku.
„Da nam je pao teško poraz od Italije jeste, ali sa druge strane i Poljaci su izgubili nešto što su bili sigurni da će da bude. Tako da, dve ekipe koje su htele mnogo više nego što je prikazano i rezultat sigurno nije dobar. Ne znam, razočaran sam stvarno rezultatom. Igrači su se zalagali koliko su mogli u ovom trenutku i to je to“.
Libero Srbije Neven Majstorović sportski je podneo poraz, apostrofirajući da je umor učinio svoje.
„U svakom slučaju zaslužena pobeda Poljske. Imali su više vremena da se oporave, i njih je kao i nas uzdrmao taj poraz u polufinalu. Nas izgleda nešto više nego njih, pokušali smo zaista dali sve od sebe da pobedimo i da obradujemo navijače u Srbiji. Nismo uspeli u tome na žalost“, ističe iskusni libero.
Srbija koja je na prethodnom Evropskom prvenstvu bila najdominantnija ekipa, sada je završila kao četvrta, a Majstorović ističe da se to ne može nazvati neuspehom.
„Imali smo svoje šanse pogotovo u prvom i trećem setu, međutim nedostajalo nam je koncentracije. Ta neka energija koju smo imali možda na prethodnom Evropskom prvenstvu. Zašto ne reći i sreća u nekim trenucima, ovaj nas ovaj put nije pogledala. Poljaci mogu slobodno da kažem zasluženo treći. U ovom trenutku za nas ne radosno četvrto mesto, ali opet biti četvrti u Evropi u današnjoj konkurenciji gde gotovo 10 reprezentacija su stvarno kandidati za medalju sigurno da koliko god mi misili da je loš rezultat, je neka vrsta uspeha“.
Italija odbojka - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
SPORT
Hrabra Slovenija je saznala kako izgleda godina Italije /video/
Odbojkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2021
SPORT
Srbija se raspala pred Poljskom i ostala bez bronze
Odbojkaši Srbije u meču protiv Ukrajine na Evropskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2021
SPORT
Poraz koji ostavlja rane: Nije dobro, ali Srbija ne sme nikada da se preda!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala