- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Proradiće srpski inat: „Žestoko smo oštećeni na SP, pašće Amerikanci“

© Foto : Fudbalski savez SrbijeFutsal reprezentacija Srbije
Futsal reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
Pratite nas
Biti il' ne biti za futsalere Srbije na Svetskom prvenstvu u Litvaniji. Samo pobeda nad Amerikom (ponedeljak 19 časova), i to od dva ili više golova razlike vodi „orlove“ u nokaut fazu, a golman naše selekcije Jakov Vulić za Sputnjik poručuje da Sjedinjene Američke Države moraju da padnu!
Sjajan futsal igra Srbija na završnom turniru, ali je u prva dva meča izostalo ono najvažnije – rezultat.
Iran je na startu Grupe F bio uspešniji „orlova“ (3:2), a onda i aktuelni svetski prvaci Argentinci (4:2).
Dvaput je Srbija vodila, ali su se „gaučosi“ vraćali i na kraju uspeli da slave. Izabranici selektora Dejana Majesa napustili su pognute glave teren, ali ne smeju da budu razočarani, s obzirom na to žestok otpor koji su pružili majstorima igre na petoparcu.
Da je taj poraz uveliko arhiviran i da je cilj pred meč odluke svima u taboru Srbije odavno jasan, otkrio je za Sputnjik direktno iz Litvanije Jakov Vulić.
© Foto : Privatna arhiva/Jakov VulićJakov Vulić
Jakov Vulić - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
Jakov Vulić
„Atmosfera je odlična pred odlučujući duel u grupnoj fazi. Pre 'operacije Litvanija' imali smo zacrtan cilj da je moranje pobeda nad Amerikom. Sa tom ambicijom ulazimo u meč, sve osim trijumfa predstavljalo bi neuspeh. Ne manjka optimizma i svaki igrač veruje u pobedu", ističe Jakov.
Momak koji je odrastao na Fontani u Bloku 1 i koji je od malih nogu pokazivao neverovatan talenat, strpljivo čeka šansu jer je trenutno mesto među stativama rezervisano za Miodraga Aksentijevića, jednog od najboljih golmana na planeti.
Povrede i suspenzije prave probleme „orlovima“ ali to ne menja njihove planove na Svetskom prvenstvu.
„Za meč sa Amerikancima smo oslabljeni neigranjem suspendovanog Stojkovića zbog crvenog kartona, kao i Kocića zbog dva žuta kartona. Na to su se nadovezale povrede Ramića i Pršića, međutim mislim da smo jaki kao kolektiv i da ćemo se plasirati u narednu fazu takmičenja. Naravno, biće težak meč, oseća se pritisak koji raste. Od tog meča nam sve zavisi“, jasan je Jakov.
Koliko god nekome, možda čudno zvučalo, Vulić je istakao da je poraz od Argentine uticao pozitivno na ekipu. Čuveni srpski inat spreman je da proradi zbog situacija koje su se dešavale, a bile su na štetu našeg nacionalnog tima.
„Što se Argentine tiče, pružili smo fenomenalan otpor svetskim prvacima. U nekim delovima susreta bili smo bolji rival. Imali smo peh sa suđenjem, mišljenja smo da smo žestoko oštećeni u više navrata. Pojedine sudijske odluke direktno su uticale na rezultat. Igra protiv Argentine nas je podigla kao ekipu i dala nam samopouzdanje i veru da možemo egal da igramo sa najboljim reprezentacijama sveta. Naravno da nam je poraz teško pao, ali je brzo izbrisan i okrenuli smo se narednom meču, nadam se i narednim mečevima“, zaključio je Jakov Vulić.
Futsal – srpski igrači na Svetskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2021
SPORT
Žestok otpor Srbije svetskom šampionu – protiv Amerike za osminu finala
Futsal reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
SPORT
Hrabra Srbija pala zbog „žute minute!“
Leo Mesi na debiju za PSŽ protiv Remsa - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
SPORT
Problemi u raju: Mesi odbio da pruži ruku Poketinu: „Hteo sam da ga zaštitim“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala