- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bečićeve Demokrate pozvale Abazovića da kaže čime je prekršen Sporazum

© Sputnik / Nebojša PopovićDritan Abazović, Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić
Dritan Abazović, Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
Pratite nas
Demokratska Crna Gora pozvala je potpredsednika Vlade Dritana Abazovića da kaže koju normu Sporazuma iz septembra prošle godine krši dogovor Demokratskog fronta (DF) i Demokrata, čiji je lider Aleksa Bečić.
Demokrate su, naime, reagovale na izjavu Abazovića da nije siguran da je dogovor DF-a i Demokrata kompatibilan sa onim što predviđa prošlogodišnji Sporazum tri strane.
„Pošto nam nije jasna izjava potpredsednika Vlade Dritana Abazovića po kojoj dogovor Demokrata i DF-a, kao dva najjača subjekta parlamentarne većine, nosi izvesne sporne momente koji krše septembarski Sporazum, preciznije normu koja predviđa da Vlada bude ekspertska, molimo ga da nam pokaže tu normu“, navele su u saopštenju Demokrate.
Demokrate su uz saopštenje dostavile i kopiju Sporazuma, ističući da u njemu spornog momenta nema.
Kako navode, o ekspertskoj vladi govori političar koji sedi u njoj i koji nije ekspert za oblast kojom se bavi, a koji se oštro protivi ulasku bilo kog drugog političara u Vladu, pa i onih za koje sam kaže da su eksperti.
Takođe, dodaju da o ekspertskoj vladi govori političar koji je pokušao da pre godinu dana u Vladu progura dvoje uvaženih kolega prestavljajući ih nestranačkim ekspertima, a nakon pola godine isti su postali članovi GP URA i potpredsednici partije.
„Protiv uvaženih kolega nemamo ništa, ali ponovo gospodin Abazović ima sukob sa principima. I u konačnom gde to piše šta je ekspert kad i sam kaže za, na primer, Moma Koprivicu da je ekspert iako je političar. Matematika kaže sledeće: 37 poslanika garantuje put ka stabilnosti Vlade i poštovanju Sporazuma. Hajde da prestanemo sa jeftinim trikovima i podmetanjima i da se usmerimo dogovoru i razrešenju otvorenih pitanja, jer Crnoj Gori treba stabilnost, a ne opstrukcija dogovora unutar parlamentarne većine“, ističu Demokrate.
Iz Demokratske Crne Gore su, takođe, poručili da se neće osvrtati na način na koji je Abazović komentarisao, kako su ocenili, lažan i podao napad na Abazovića, jer i on ima dilemu da li su preterali.
„Deset godina, i pored svih praćenja, prisluškivanja, snimanja, fotografisanja i drugih metoda, za Aleksu Bečića nemaju ništa. Da imaju mnogi bi, kao što se to dalo i videti, opijeni mržnjom i strahom od političkog uspona i promena kojima je snažno doprineo još davno sve objavili.“, navodi se, između ostalog, u saopštenju Demokrata.
Demokrate su pozvale koordinatora bezbednosnih službi da odmah objavi ukoliko ima bilo šta za Aleksu Bečića, a ako nema, Abazoviću poručuju da „kada odluči jesu li preterali reagovanjem, neka se izvini makar građanima Crne Gore, jer je za izvinjenje Aleksi Bečiću i njegovoj porodici kasno“.
Krivokapić sa članovima svog kabineta u Belom salonu Skupštine Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
REGION
Novi dogovor za Vladu Crne Gore — plod čiste političke logike
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
REGION
Pažljivo ću razmotriti: Krivokapić o dogovoru DF i Demokrata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala