- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Pažljivo ću razmotriti: Krivokapić o dogovoru DF i Demokrata

© Foto : Youtube/Screenshot/ VOP TVZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
Pratite nas
Veoma pažljivo ću razmotriti sve nove inicijative i predloge za unapređenje rada Vlade, koje su došle i koje budu dolazile od predstavnika parlamentarne većine, i iza koga stoji najmanje 41 poslanik, rekao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić povodom dogovora DF i Demokrata o rekonstrukciji Vlade.
„Stava sam da je ekspertska vlada najbolji model za vođenje reformi i demokratske tranzicije, i to ne znači da eksperti u Vladi ne mogu biti predloženi od strane političkih partija. Raduje me što se u okviru parlamentarne većine pokrenuo dijalog koji će rezultirati boljitkom za sve crnogorske građane i bržom integracijom naše zemlje u EU“, napisao je Krivokapić na Tviteru.
Kako je dodao, „Vlada ostaje privržena sporazumu koji su tri koaliciona lidera potpisala nakon 30. avgusta, ali i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, te vladavini prava, koja podrazumeva hitne i neodložne promene u pravosuđu i tužilaštvu“.
Podsetimo, DF i Demokrate postigle su sinoć sporazum o tome da je potrebna rekonstrukcija Vlade Crne Gore.
„„Potrebno je rekonstruisati postojeću 42. Vladu Crne Gore na način da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsednika, s tim što bi potpredsednici ujedno mogli da budu i resorni ministri. Podela resora bila bi dogovarana sa formalnim predlagačem rekonstrukcije Vlade, a političke organizacije bi saglasno propisanim procedurama i demokratskim standardima kandidovale svoje predstavnike“, navodi se u zajedničkom saopštenju DF i Demokrata, u kom se dodaje i da bi na istoj sednici parlamenta, na kojoj bi bila rekonstruisana vlada, bio izabran i Tužilački savet.
Iz DF i Demokrata saopštili su da bi rekonstrukcijom bila „rešena otvorena politička pitanja i postignut potreban nivo političke stabilnosti“.
Zdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
REGION
Dogovor DF i Demokrata: Rekonstrukcija Vlade Crne Gore i izbor Tužilačkog saveta
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
REGION
Oglasio se i premijer Crne Gore: Samo ekspertska vlada...
Lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
REGION
URA poručila Demokratama i DF: Ni za jotu ne odstupamo, zakažite sednicu ako imate većinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala