- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Oglasio se i premijer Crne Gore: Samo ekspertska vlada...

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
Pratite nas
Sporazum koji su potpisala tri lidera kolicija nakon 30. avgusta 2020. garant je da se spoljnopolitički kurs Crne Gore neće menjati, a jedino ekspertska Vlada može uspešno da vodi demokratsku tranziciju, poručio je predsednik Vlade Zdravko Krivokapić.
Krivokapić je to kazao u Vili Gorica, gde je ugostio, delegaciju francuskog Senata, na čijem čelu je bila predsednica Grupe prijateljstva Francuska – Zapadni Balkan, Marta de Sidrak.
„Hvala Vam što iskreno i nesebično otvarate svoja vrata za region i državu Crnu Goru koja geografski, duhovno i kulturološki pripada Evropskoj uniji. Osećam da je pitanje samo godine i dana kada ćemo normativno, formalno i ekonomski postati deo vašeg sistema. Sporazum koji su potpisala tri lidera koalicija nakon 30.avgusta 2020, garant je da se naš spoljnopolitički kurs neće menjati. Smatram da jedino ekspertska Vlada može uspešno da vodi demokratsku tranziciju. Crna Gora je odlučno i nezaustavljivo krenula ka Vama“, rekao je Krivokapić.
Podsetimo, sinoć je postignut dogovor Demokrata i DF-a da se obavi rekonstrukcija Vlade Crne Gore i da se nakon toga odmah izabere Tužilački savet.
„Potrebno je rekonstruisati postojeću 42. Vladu Crne Gore na način da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i 3 potpredsednika, s tim što bi potpredsednici ujedno mogli da budu i resorni ministri. Podela resora bila bi dogovarana sa formalnim predlagačem rekonstrukcije Vlade, a političke organizacije bi saglasno propisanim procedurama i demokratskim standardima kandidovale svoje predstavnike", objavljeno je u zajedničom saopštenju.
Ubrzo se oglasila URA koja je navela da ni za jotu ne odstupa od principa sporazuma podpisanog 9. septembra prošle godine od strane tri čelnika izbornih lista aktuelne većine i poručila Demokratama i DF-u da ako imaju potrebnu većinu za rekonstrukciju Vlade, mogu već danas da zakažu sednicu Skupštine.
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
REGION
DF: Niko ne želi da se „mijenja“ URA
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala