- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Novi dogovor za Vladu Crne Gore — plod čiste političke logike

© Sputnik / Nebojša PopovićKrivokapić sa članovima svog kabineta u Belom salonu Skupštine Crne Gore
Krivokapić sa članovima svog kabineta u Belom salonu Skupštine Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
Pratite nas
Dogovor Demokratskog fronta i demokrata o rekonstrukciji Vlade Zdravka Krivokapića dobra je vijest za Crnu Goru, jer je to dogovor koji nalaže čista politička logika, izjavio je za Sputnjik Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije.
„Nadamo se da će doći do konačnog dogovora svih relevantnih aktera vladajuće većine u Crnoj Gori, jer bi takav dogovor donio političku stabilnost. U rekonstruisanoj Vladi trebalo bi da budu predstavnici tri konstituenta pobjedničke koalicije na izborima 30. avgusta prošle godine — dakle, predstavnici DF-a, Bečićevih demokrata i URE, a trebalo bi u novom dogovoru da učestvuju i predstavnici nacionalnih zajednica. Ako bi se napravio takav kompromis o rekonstrukciji Vlade, onda bismo dobili 100 odsto stabilnu i reformsku vladu“, kaže nam Pavićević.
On ističe da je premijer Zdravko Krivokapić svojim djelovanjem oko ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju sebi otvorio jednu novu šansu za buduće političko djelovanje.

„Novi dogovor oko rekonstrukcije Vlade stvara uslove da svi akteri koji su učestvovali u razvlašćenju Mila Đukanovića i njegovog režima, plus predstavnici nacionalnih zajednica, uspostave nešto najbolje za Crnu Goru. Mislim da je takav dogovor i moguć, jer to nalaže čista politička logika. Taj dogovor će prihvatiti svako ko se vodi političkim raciom“, ocjenjuje Pavićević.

On ističe da vjeruje u takav dogovor koji bi omogućio da ove godine imamo stabilnu političku Vladu koja će krenuti u reforme i obezbijediti političku stabilnost društva i donijeti građanima bolji život.
„A onima koji u kontinuitetu zavađaju narod, unose u političku komunikaciju mržnju i to rade očigledno, a to je DPS Mila Đukanovića, donijeće da ta struktura dodatno slabi i da na narednim izborima bude nerelevantan politički akter“, zaključuje Pavićević.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
REGION
Oglasio se i premijer Crne Gore: Samo ekspertska vlada...
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
REGION
SDP najavio Predlog rezolucije o stabilizaciji prilika u Crnoj Gori
Zdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
REGION
Dogovor DF i Demokrata: Rekonstrukcija Vlade Crne Gore i izbor Tužilačkog saveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala