- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev sa Đokovićem igra ruski rulet: „Samo tako može da ga pobedi“

© REUTERS / Robert DeutschNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Mats Vilander, nekadašnji švedski teniser, predstavio je finale US opena koje će igrati Novak Đoković, najbolji teniser sveta, i Danil Medvedev, koji je na drugoj poziciji, kao idealno prema njegovom mišljenju.
Od 22 časova biće pisna nova stranica teniske istorije. Novak Đoković pokušaće da dođe do svoje 21. Grend slem kojom bi prestigao Rafaela Nadala i Rodžera Federera koji imaju po 20.
Mats Vilander smatra da finale US opena nije moglo da bude bolje, a otkrio je i čime bi Danil mogao da zapreti u borbi za trofej.
„Stil igre Medvedeva je savršen za nekoga ko je proveo mnogo vremena na terenu i nema dovoljno mentalne energije u rezervoaru. Nateraće Novaka da trči. Tako može da ga pobedi“, veruje bivši teniser.
Meč je opisao kao „ruski rulet“.
Đoković će ga pitati: „Šta ti imaš? Ja nisam umoran uopšte. Mogu da trčim od Menhentna do Flešing Medouza, a ti?“ Ne vidim nijedan drugi način na koji može da ga pobedi. Ovaj meč će biti kao ruski rulet. Niko ne pobeđuje u maratonu tako što non stop trči. Pobeđuje tako što trči sprint poslednja dva kilometra. Medvedev će u petom setu morati da igra tenis kao što je Muhamed Ali boksovao“ objasnio je Vilander.
Prema njegovom mišljenju Rus će dati sve od sebe kako bi došao do pobede.
„Ovo je finale iz snova za mene i Danil će ostaviti srce na terenu. Ogroman deo publike će biti uz njega sve dok Novak ne bude blizu istorije“, siguran je nekadašnji teniser.
Medvedev na US openu igra možda i najbolje partije na jednom Grend slemu u svojoj karijeri, a kada se na to doda i činjenica da mu je beton jedna od dražih podloga Rus bi mogao da predstavlja opasnu pretnju.
Đoković i Medvedev na US openu igraju svoje drugo međusobno finale ove sezone, a prvo su igrali na Australijan openu kada je Novak došao do 20. Gren slem titule.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
SPORT
Novakov veliki dan – „spreman sam“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
SPORT
Spektakl Đokovića i Zvereva je kasnio – zbog Bajdena
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
SPORT
Đoković otkrio svetu da ima samo jednu viziju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala