- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković otkrio svetu da ima samo jednu viziju

© REUTERS / Robert DeutschNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
Pratite nas
Novak Đoković razoružao je posle pet setova Aleksandera Zvereva, posle je čak stigao da brani Stefanosa Cicipasa kojeg napadaju zbog odlaska u toalet, a navijače je oduševio izjavom da ima viziju kako drži pehar u Njujorku!
Najbolji teniser sveta poznat je po svojoj skromnosti, nikada se ne razmeće rečima, ali je ovaj put na konkretno pitanje da li ima viziju za nedeljno finale, bio kristalno jasan:

„Imam samo jednu viziju, kako držim pehar u rukama. Ništa mi nije u glavi osim toga“, poručio je svetski broj 1.

A Novak će u noći između nedelje i ponedeljka imati jedinstvenu priliku da ispiše istoriju belog sporta kao prvi teniser koji u svojim vitrinama ima 21 Grend slem. Trenutno Federer, Nadal i on imaju po 20 najvećih titula.
Đoković je priznao da je iza njega najveća i najteža bitka na turniru.
Novak Đoković i Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
SPORT
Atomski tenis Srbina i Nemca – poen dug 53 udarca /video/
„Definitivno je tako. Ali, to sam i očekivao, s obzirom na to da je Zverev u strašnoj formi. NIje ispustio mnogo setova na turniru, imao je seriju još od Olimpijskih igara u Tokiju, uzeo je Sinsinati. Znao sam da će biti veliki izazov preskočiti Zvereva. Počeo je sjajno bili smo veoma blizu. Izgubio sam prvi set, ali sam kao i u mnogim prethodnim duelima uspeo da se vratim i da odigram dobar tenis. Ponosan sam na borbu, sjajno je pobedi posle pet setova. Volim da igram mečeve u pet setova, jer sam u prošlosti stekao dosta iskustva“, izjavio je Nole.
Đokoviću sada ostaje dan odmora da se pripremi za veliko finale US Opena u kojem će mu protivnik s druge strane mreže biti Rus Danil Medvedev.
„Samo želi da stvari držim jednostavnim. Znam da želite da pričamo o istoriji, svestan sam koliki je ulog. Verujte to. Ipak, hoću da se 'zaključam' u ono što funkcioniše za mene. Imam svoje ljude, svoju rutinu, izolujem se. Prikupljam energiju za narednu bitku, za mene uvek postoji samo naredni meč. Rekao sam već na terenu posle polufinala, tretiraću meč kao da mi je poslednji, možda i najvažniji u mojoj karijeri. Možda i nije, ne znam, ali ove godine svakako da jeste. Igram protiv Medvedeva kojeg odlično poznajem i koji je sjajan igrač. Igrali smo u finalu u AUstraliji, znam šta me čeva. Daću sve od sebe da iskoristim sve što mi je ostalo u rezervoaru i da pobedim“, zaključio je Novak, koji osim rekorda, juri i kalendarski slem.
Srbin je već osvojio Australijan Open, Rolan Garos i Vimbldon, pa bi US Open bio šlag na torti.
Zverev priznao: „Nema priče, Novak je najveći svih vremena“
„Igraću finale kao da mi je poslednji meč u karijeri“ /video/
Jedan korak do istorije – Đoković posle pet setova srušio Zvereva! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala