- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov veliki dan – „spreman sam“

© AFP 2023 / ED JONESNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Došao je i taj dan, dan u kojem bi Novak Đoković mogao i zvanično da postane najveći u istoriji tenisa. Svetski i srpski broj 1 će u nedelju od 22 časa započeti bitku sa Danilom Medvedevom u finalu US Opena, a u slučaju pobede, postaće prvi igrač koji je osvojio 21 Grend slem trofej.
Veliki broj svetskih medija bavi se pomenutim događajem koji bi mogao da promeni istoriju belog sporta, a u centru pažnje svakako je Novak Đoković.
Srbin je trenutno izjednačen sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju najvećih osvojenih turnira - 20.
Ipak, u noći između nedelje i ponedeljka ima idealnu priliku da u svim parametrima potuče konkurente. Učinio je to po broju nedelja provedenih na čelu ATP rang-liste, po broju osvojenih Mastersa, ima bolji međusobni skor u sudarima sa Nadalom i Federerom, ostale su samo još Grend slem titule.
Prema pisanju novinara španskog Asa, Đoković je na kraju puta koji bi 13. septembra mogao da postane istorijski, i to ne samo za njega, nego i za sport.
„Osim što može da dođe do 21. Grend slem trofeja, može da osvoji i Kalendarski slem, što podrazumeva da objedini u istoj godini trofeje na Australijan Openu, Vimbldonu, Rolan Garosu i US Openu.
To je jedino u otvorenoj eri pošlo za rukom čuvenom Rodu Lejveru, davne 1969. godine. Novak ne igra samo za to, nego i za direktan beg svojim ljutim konkurentima Švajcarcu Federeru i Špancu Nadalu.
Poslednja prepreka na tom putu ka besmrtnosti mu je Rus Medvedev, svetski broj dva. Da li će mu Medvedev pokvariti žurku, i da li je sposoban da zaustavi Đokovića na putu ka pisanju istorije“, pita se novinar Asa, a sve to biće poznato koji sat iza ponoći po našem vremenu.
Što se Novaka tiče, on je spreman.
„Uvek gledam samo prvi sledeći meč. A ovaj u finalu US Opena ću odigrati kao da mi je najvažniji, poslednji u karijeri. Daću sve od sebe. Pokušaću da potrošim još ovo goriva što mi je ostalo“, poručio je Srbin pred finale zakazano za 22 časa.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
SPORT
Spektakl Đokovića i Zvereva je kasnio – zbog Bajdena
Srpski teniser Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
SPORT
Novak podržao najomraženijeg tenisera ovogodišnjeg US opena /video/
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
SPORT
Đoković otkrio svetu da ima samo jednu viziju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala