- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik odgovorio Komšiću: Nije preboleo slom režima Mila Đukanovića, zato napada SPC

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Komšić i Milorad Dodik
Željko Komšić i Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da „drugi bošnjački član Željko Komšić nije krio razočarenje rezultatima izbora u Crnoj Gori 30. avgusta i da slom režima Mila Đukanovića nije još preboleo“.
Dodik je istakao da ne zna kako bi drugačije „shvatio Komšićev napad na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) koju Milo Đukanović, a onda i njegov sarajevski advokat Komšić vide kao krivca za gubitak vlasti DPS“.
„Komšiću na primer nije palo na pamet da se zapita da li je velika hrišćanska pobuna, koja se desila u Crnoj Gori rezultat diskriminacije i ugrožavanja osnovnih ljudskih i verskih prava od režima Mila Đukanovića i to nad najbrojnijom verskom zajednicom u državi“, istakao je Dodik upitan da prokomentariše izjavu Komšića da Dodik „uzima aktivno učešće u jednom projektu koji ima za cilj prekrajanje granica i destabilizaciju cele regije“. Komšić je to izjavio povodom Dodikove posete mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju.
Dodik je rekao da je „indikativno da samo u sedam dana imamo napade na SPC, najpre od Bakira Izetbegovića, a sada i od Željka Komšića“.
„Sve liči na negde dobro izrežiranu predstavu u kojoj su ova dvojica dobili epizodne uloge koje bi trebalo da sugerišu da je SPC izvor nestabilnosti na ovom području, a onda da tu tezu prodaju međunarodnim centrima moći“, naglasio je Dodik.
Srpski član Predsedništva BiH konstatovao je da su izjave poput ove Komšićeve ili Izetbegovićeve od pre neki dan prešle s političkog na teren religijskog, ugrožavajući pri tom dobar međuverski dijalog koji postoji u BiH.
„Zanimljivo je da su SPC napala upravo ona dvojica kojima džamija obezbeđuje glasove na izborima. Izetbegović, deklarisani musliman, bar ima kakvo-takvo opravdanje, ali hrvatski član Predsedništva, kako se Komšić predstavlja, teško“, naglasio je Dodik, prenosi RTRS.
Željko Komšić  - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
REGION
Komšić optužio Dodika da prekraja granice
Mitropolit Joanikije i Milorad Dodik u manastiru Ždrebaonik - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
REGION
„Crkvu treba čuvati, ona je garant našeg opstanka“: Dodik sa mitropolitom Joanikijem u Crnoj Gori
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala