- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Crkvu treba čuvati, ona je garant našeg opstanka“: Dodik sa mitropolitom Joanikijem u Crnoj Gori

© Foto : Ustupljeno SputnjikuMitropolit Joanikije i Milorad Dodik u manastiru Ždrebaonik
Mitropolit Joanikije i Milorad Dodik u manastiru Ždrebaonik - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
Pratite nas
U manastiru Ždrebaonik, kod Danilovgrada, sastali su se mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik koji je poručio da crkvu treba čuvati jer je ona garant našeg opstanka.
Crkva je zajedno sa narodom sačuvala naše svetinje i to će obeležiti ovo vreme, istakao je Dodik na sastanku sa mitropolitom.
„Bez obzira kolika bila sila sa druge strane, naša upornost i naša ljubav mogu to sve da istrpe, i da odbranimo naše bazične vrednosti. To ste pokazali i pre sedam dana“, obratio se Dodik mitropolitu Joanikiju.
Dodik je za Joanikija rekao da je pravi čovek za mitropolita i da veruje da će on okupiti sve ljude.
„Ako izgubite identitet, izgubićete sve. Da nije bilo crkve ne bi bilo ni našeg naroda kroz istoriju. Zato crkvu treba čuvati jer je ona garant našeg opstanka“, kazao je Dodik.
Istakao je da je politika nešto drugo od crkve i tako treba ostati, jer crkva ima svoju misiju.
„Naša crkva je izvor utočišta i nade“, kazao je Dodik, preneo je „Dan“.
Dodika je dočekao mitropolit Joanikije koji je rekao da je srpski član Predsedništva BiH, u nemogućnosti da prisustvuje ustoličenju na Cetinju 5. septembra, danas došao da mu čestita.
„Iz Republike Srpske uvek čujemo poruke bratskog pomirenja“, kazao je mitropolit, darivajući Dodiku ikonu Bogorodice i blagoslovivši Dodika i Republiku Srpsku.
Mitropolit Joanikije je rekao da je Milorad Dodik bio glas razuma iz Republike Srpske prema Crnoj Gori, kao i glas mira i bratskog pomirenja, preneo je RTRS.
Manastir Ždrebaonik je manastir Srpske pravoslavne crkve koji se nalazi na levoj obali reke Zete u Sekulićima, nadomak Danilovgrada.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala