- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Komšić optužio Dodika da prekraja granice

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Komšić
Željko Komšić  - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić optužio je srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da aktivno učestvuje u jednom projektu koji, kako tvrdi, ima za cilj prekrajanje granica i destabilizaciju celog regiona.
„Aktivnosti koje Srpska pravoslavna crkva (SPC) sprovodi u Crnoj Gori imaju politički karakter, otuda i podrška tome. Već kroz određene najave vidimo nameru da se takve aktivnosti prebace i u Bosnu i Hercegovinu, što nimalo ne iznenađuje i bilo je potpuno očekivano“, tvrdi Komšić za RTV Crna Gora, komentarišući izjave nakon susreta Dodika i mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, a prenosi „Kliks“.
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je danas, kako prenosi „Kliks“, da je Dodik bio glas razuma iz RS prema Crnoj Gori, kao i glas mira i bratskog pomirenja.
„Posebno nam je drago što smo danas dočekali političara koji više decenija ima veliki uticaj, a koji nije mogao prisustvovati ustoličenju, ali nije propustio priliku da čestita taj čin“, rekao je mitropolit Joanikije.
Dodik je poručio da je narod u Republici Srpskoj i Srbiji uvek spreman da razgovara o svemu što je potrebno da se pomogne narodu u Crnoj Gori da rešava probleme, prenosi Tanjug.
Mitropolit Joanikije i Milorad Dodik u manastiru Ždrebaonik - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
REGION
„Crkvu treba čuvati, ona je garant našeg opstanka“: Dodik sa mitropolitom Joanikijem u Crnoj Gori
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala