Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Oaza“ srpski kandidat za Oskara

© Foto : PromoDaroviti naturščici u filmu „Oaza“
Daroviti naturščici u filmu „Oaza“ - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
Pratite nas
Film „Oaza“ reditelja Ivana Ikića kandidat je Srbije u trci za 94. nagradu Američke akademije filmske umetnosti i nauke Oskar, u kategoriji za najbolji međunarodni film, sapštili su iz Filmskog centra Srbije.
Odluku je donela Komisija u sastavu prof dr Nevena Daković, redovni profesor Teorije filma na Fakultetu dramskih umetnosti Beograd, Miroljub Stojanović, filmski kritičar, član Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, Dragan Marinković, reditelj, Siniša Bokan - profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Zoran Janković, producent, Miloš Spasojević, direktor fotografije i Tomislav Gavrić, filmski kritičar i teoretičar filma.
U obrazloženju komisije se navodi da je 2021. jedna od najboljih godina srpske kinematografije kada se u izboru za Oskara našlo osam izuzetno distinktivnih i kvalitetnih filmova, prenosi Tanjug.
„Priča delikatne teme o ljubavnom trouglu atipičnih junaka, mladih sa posebnim potrebama, prerasta u metaforu, koja odjekuje u svim podnebljima i vremenima. U tom smislu, rediteljski postupak odlikuje preciznost koja se prilagođavala nepredvidljivosti situacija rada sa naturščicima“, piše u obrazloženju komisije.
Završen Fest: „Oaza“ Ivana Ikića najbolji film
Ivan Ikić - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2020
Ivan Ikić: Živimo katastrofu „Kovid 1984“ — eksperiment u kojem smo dobrovoljno statisti /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala