Završen Fest: „Oaza“ Ivana Ikića najbolji film

Pratite nas
Dodelom nagrada i projekciom filma „Kreka: Lovac na snove“ o slavnom scenografu Miljenu Kljakoviću Kreki večeras je u Kombank dvorani završen 49. Fest.
Kljakoviću je uručena počasna nagrada „Beogradski pobednik“ za doprinos filmskoj umetnosti.
Žiri Glavnog takmičarskog programa dodelio je nagradu „Beogradski pobednik“ za najbolji film ostvarenju „Oaza“ Ivana Ikića, a nagradu za najbolju režiju Oskaru Roleru za film „Enfant Teribl“.
Za najbolji scenario su nagrađeni Damijano Dinoćenco i Fabio Dinoćenco za film „Tamna bajka“, a nagradu za najbolji debi osvojio je Erdžan Kesal, reditelj filma „Potencijalni kandidat“.
Priznanjem za najbolju žensku ulogu nagrađena je Lana Barić, za glumačku kreaciju u filmu „Tereza37“, dok je najbolju mušku ulogu, po mišljenju žirija, odigrao Nikola Đuričko u filmu „Živ čovek“.
U selekciji FEST Fokus, za najbolji film proglašen je „Polje maka“ Eugena Žebelanua.
Žiri kritičara za dodelu nagrade „Nebojša Đukelić“ za najbolji regionalni film na festivalu proglasio je „Oazu“ Ivana Ikića.
Žiri za nagradu dnevnog lista Poliika „Milutin Čolić“ za najbolji domaći film je proglasio ostvarenje „Lihvar“ Nemanje Ćeranića.
Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković prisustvovala je dodeli nagrada u završnoj večeri Festa, prenosi Tanjug.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala