- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksijeva glavobolja za koju ima „leka“

© AP Photo / Darko VojinovicDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Pratite nas
Fudbaleri Srbije u utorak od 20.45 gostuju reprezentaciji Severne Irske u Dablinu, u utakmici petog kola A grupe kvalifikacija za odlazak na Mundijal u Kataru. Jasno je da je pobeda imperativ, kao što je i selektor Dragan Stojković poručio, ali brinu povrede Aleksandra Mitrovića i Matije Nastasića.
Srpska-gol mašina Aleksandar Mitrović, koji je s dva gola drastično olakšao posao ka rutinskoj pobedi nad Luksemburgom (4:1) zadobio je jak udarac u jagodičnu kost, prelom pravi veliki problem i pod debelim znakom pitanja je njegov izlazak na teren.
Mitrogol kao pravi ratnik, i čovek koji je sinonim za profesionalizam i način na koji se jedan fudbaler odnosi prema najdražem dresu, želi po svaku cenu da bude starter u Irskoj, ali jedno su želje, a drugo realnost...
Konačnu reć daće lekari, dok je identičan slučaj sa Matijom Nastasićem koji je na treningu povredio skočni zglob.
Jasno je da pomenute povrede u poslednjoj i najisturenijoj liniji zadaju „glavobolju“ selektoru Stojkoviću, ali je on uprkos tome optimista i poruje da Srbija u Dablinu ima samo jedan cilj.
„Želimo da pobedimo, ali je za mene još važniji način na koji ćemo to da učinimo. Dakle, stil igre. Prioritet je da igramo lep fudbal, da nastavimo sa napadačkom igrom. Znamo da će biti veoma teška utakmica, ali daćemo sve od sebe da osvojimo nova tri boda i napravimo još jedan korak ka Svetskom prvenstvu u Kataru. Poznat mi je mentalitet Republike Irske, to je ekipa koja nikada ne odustaje od svog cilja. Veoma su koncentrisani, ozbiljni, respektuju takmičke zamisli svog selektora. Želeće da dokažu da zaslužuju vioše bodova, ali suština je da mi budemo na našem nivou i neće biti bojazni za konačan rezultat“, poručio je Stojković jasno i glasno na konferenciji za medije.
U slučaju da Mitrović i Nastasić budu spremni za nezgodno gostovanje, Srbija bi trebalo da izgleda kao u prethodnom meču protiv Luksemburga, s tim što bi jedina korekcija mogla da bude u veznom redu, gde se očekuje povratak Nemanje Maksimovića, umesto kojeg je igrao Saša Lukić.
U tom slučaju, Orlovi bi na teren u Dablinu „izleteli“ u formaciji 3-4-2-1, u sastavu: Rajković – Milenković, Nastasić, Pavlović – Lazović, Maksimović, Gudelj, Kostić – Tadić, Milinković-Savić – Mitrović.
Ukoliko Nastasić ne bude spreman što je veća verovatnoća, po svemu sudeći odmeniće ga Stefan Mitrović, dok bi umesto Aleksandra Mitrovića mesto u špicu mogli da zauzmu Luka Jović ili Dušan Vlahović, s obzirom na to da su obojica golgeterski raspoloženi, što su pokazali protiv Katara u prijateljskom susretu (4:0).
Podsetimo, Srbija je posle trijumfa nad Luksemburgom preskočila Portugaliju i zasela na čelo A grupe, sa 10 bodova i gol-razlikom 10:6, dok su Ronaldo i drugovi drugi sa identičnim brojem bodova, ali slabijim gol količnikom 8:4.
Treći je Luksemburg koji ima šest, Irci imaju samo bod, baš kao i poslednjeplasirani Azerbejdžan koji od 18 časova igra protiv Portugalije.
Fudbaleri Srbije – kvalifikacije za Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
SPORT
Srbija na krilima Mitrovića pobedila Luksemburg!
Nemanja Radonjić i Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
SPORT
Filmska prevara Nemaca zbog koje je nagrabusio Srbin
Aleksandar Mitrović proslavlja gol protiv Portugalije, rekordni 39. u dresu reprezentacije - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
SPORT
„Luda glava“ iz Srbije je donela ćirilicu u London: „Podignite mu spomenik!“ /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala