- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Luda glava“ iz Srbije je donela ćirilicu u London: „Podignite mu spomenik!“ /foto, video/

© AP Photo / Darko VojinovicAleksandar Mitrović proslavlja gol protiv Portugalije, rekordni 39. u dresu reprezentacije
Aleksandar Mitrović proslavlja gol protiv Portugalije, rekordni 39. u dresu reprezentacije - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
Pratite nas
Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji fudbalske reprezentacije Srbije, briljantnom partijom protiv Luksemburga, sa dva gola i učešćem u trećem, na pravi način je proslavio potpisivanje novog ugovora sa Fulamom iz Londona.
Mitrović je propustio duel sa Katarom, ali je ponovo obukao „devetku“ i novim golovima se popeo na prvo mesto liste strelaca evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine, te naveo sve da dobro zapamte ko je „luda glava iz Srbije“.
Mitrović je na četiri utakmice postigao sedam golova, a čak i autogol ekipe Luksemburga u Beogradu (4:1) može da mu se pripiše pošto je on glavom uputio loptu ka mreži pre nego što je nju tu smestio igrač Luksemburga.
Mitrović je tom prilikom zadobio povredu glave i morao je da napusti igru, još jednom pokazavši sa kakvim srcem igra za Srbiju.
Nekadašnji fudbaler Partizana ima sjajnu sezonu i u Fulamu, a uprkos nepovoljnom statusu sa kojim se suočio prošle sezone, za vernost, srčanost i golove nagrađen je novim petogodišnjim ugovorom.
„Osećam se kao kod kuće!“, rekao je Mitrović po potpisivanju ugovora.
Navijači su oduševljeni takvim razvojem situacije, ne zanima ih to što je Fulam ponovo drugoligaš, oni se raduju samoj fudbalskoj igri, a naročito magiji koju im iz nedelje u nedelju pred oči smešta Mitrović.
„Podignite spomenik ovom čoveku!“, navedeno je u jednom od komentara.
Mitrović nije bio siguran u ostanak u klubu, menadžer Skot Parker je preferirao druge opcije, ali je on napustio ekipu i stvari su se vratile na početak.
„Mitrović nikada ne bi potpisao novi ugovor da je Parker i dalje tu. Drago mi je da je otišao. Ovo je dokaz ljubavi kluba i Mitrovića. Toliko mi je drago što je Parker otišao“, dodao je još jedan navijač.
Gol-mašina nastavlja da osvaja London, tek u septembru ove godine će proslaviti 27. rođendan i nema sumnje da će nastaviti da teroriše golmane.
Dosad je na 136 utakmica u Fulamu postigao 57 pogodaka uz 13 asistencija i odigrao je više od 10.000 minuta, a londonski klub je znao kako da proslavi golove Mitrovića za Srbiju – ćirilicom!
Mitrović je, nažalost, zadobio povredu, o čemu je govorio i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, a sportska redakcija Sputnjika srpskom rekorderu želi brz oporavak i još brži povratak na teren!
Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
SPORT
Mitroviću nastradala jagodična kost; Piksi: Sve da uradimo da se oporavimo za Irsku /video/
Aleksandar Mitrović slavi postizanje pogotka - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Aleksandar Mitrović za Sputnjik: Bog je imao druge planove, ostaće mi gorčina za ceo život
Aleksandar Mitrović proslavlja prvi gol protiv Azerbejdžana na utakmici kvalifikacija za SP u Kataru - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Piksi nije zaboravio sve batine koje je Mitrović istrpeo zbog Srbije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala