Piksi nije zaboravio sve batine koje je Mitrović istrpeo zbog Srbije /video/

© REUTERS / AZIZ KARIMOVAleksandar Mitrović proslavlja prvi gol protiv Azerbejdžana na utakmici kvalifikacija za SP u Kataru
Aleksandar Mitrović proslavlja prvi gol protiv Azerbejdžana na utakmici kvalifikacija za SP u Kataru - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Pre nešto više od četiri meseca Aleksandar Mitrović je dotakao dno svoje fudbalske karijere, ali ne zbog opšteg utiska, nego zbog ličnog doživljaja promašenog penala u finalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Škotske.

Nepravda, velika nepravda je što se to desilo momku koji je od 18. godine u seniorskom timu Srbije, napadaču koji je nosio na svojim leđima ceo tim i kada niko nije mogao, postizao je golove i održavao vatru srpskog fudbala.

Povukao se i u medijsku ilegalu, u svom Fulamu je pao u drugi plan i tek nekoliko meseci kasnije je smogao snage da javno kaže kroz šta je prolazio u prethodnom periodu.

​„Tri noći nisam oka sklopio. To je bio najteži trenutak u mojoj karijeri... Ostao je gorak ukus u ustima, ali ako je neko morao da promaši i bude tragičar, neka se to dogodilo baš meni. Toliko golova, prelepih trenutaka i svega, a pao sam kada je bilo najpotrebnije. Spremate se da budete junak, da date gol kada je najvažnije, a dogodi se suprotno. Bog nekada ima druge planove za vas, a novi period će me ojačati. Otresao sam prašinu, vreme je da se krene dalje. Ponavljam, ostaće taj gorak ukus i to iskustvo za ceo život.“, rekao je Mitrović nedavno za Sputnjik sport, u maniru velikog čoveka.

Aleksandar Mitrović slavi postizanje pogotka - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Aleksandar Mitrović za Sputnjik: Bog je imao druge planove, ostaće mi gorčina za ceo život

Selektor Dragan Stojković je za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo odlučio da skine pritisak sa Mitrovića, sa klupe za rezerve je veliki golgeter počeo utakmicu protiv Republike Irske, ali...

Želja, volja, srce, znanje, talenat – sve se spojilo u momentu kada se našao na terenu i nekoliko minuta kasnije postigao briljantan pogodak sa više od dvadeset metara udaljenosti, lobujući golmana.

Piksi je posle te utakmice otkrio da je sa Mitrovićem imao razgovor po okupljanju – razgovor koji je promenio sve.

„Imao sam jedan razgovor jedan na jedan sa Mitrovićem, pre dva dana. Jedan otvoren razgovor smo imali, rekao sam mu šta mislim. Ne sme da razmišlja o prošlosti, od toga se ne živi. Imao je psihološki nokdaun, ima probleme u klubu, ne igra sedam utakmica pa odigra 72 minuta... Moj poziv njemu dovoljno govori o tome koliko ga cenim. Nikada nisam imao sumnju u to da je igrač visokog kvaliteta koji može da nosi teret napada nacionalnog tima“, istakao je Stojković.

Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Piksi otkrio Sputnjiku: Imao sam jedan razgovor sa Mitrovićem

Mitrović je protiv Iraca postigao još jedan gol, jedan i protiv Portugalaca, kojim je postao najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije, a taj skor je povećao sa dva pogotka u duelu sa Azerbejdžanom.

Sve se vratilo poštenom i dobrom momku iz Smedereva, momku koji je sve postigao svojim radom, o čemu je za Sputnjik sport govorio njegov nekadašnji kolega, bivši napadač ubilačkog golgeterskog instinkta – Rade Bogdanović.

„Devedeset posto tog razgovora između Piksija i Mitrovića mogu da osetim jer vidim Mitra sada. Piksi mu je prišao kao otac, sigurno mu je rekao ’vidi sine, toliko si golova dao za Srbiju, to se dešava, pa promašio sam ja penal na Svetskom prvenstvu’. Penal je takav, svi su ga promašivali, ali isto tako ako mu je rekao da nije zaboravio na sve njegove golove, na sve klizeće, postavljene laktove, sve batine koje je dobijao. Realno, Mitar je i pao u formi u Fulamu posle tog penala, vidi se da je momak emotivac. Ja moram da kažem da više volim i njega sa promašenim penalom, nego one koji su se sakrili da ga ne šutiraju“, istakao je Bogdanović.

Mitrović je ponovo kormilar Srbije na putu ka velikom takmičenju, na jednom Svetskom prvenstvu, 2018. godine u Rusiji, doživeo je veliku nepravdu u utakmici protiv Švajcarske, kada sudija Feliks Brih nije dosudio očigledan jedanaesterac napravljen nad njim.

Sasvim je sigurno da sada ima ogroman motiv da se i to vrati, put do Katara i Mundijala 2022. godine jeste težak, ali ako znamo kroz šta je sve Mitrović prošao u svojoj karijeri, koliko puta je otpisivan i koliko puta se vraćao u najboljem svetlu, izvesno je da ima motivaciju veću od svega da još jednom ponese dres Srbije na velikom takmičenju.

► Doktor za golove – Aleksandar Mitrović! /video/

► Sve je počelo od Hrvata – ispisane nove stranice istorije Srbije! /video/

► Luda glava je pobedila sve demone – kakva dva gola Aleksandra Mitrovića! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala