- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Šta se krije iza izjave crnogorskog ministra policije: Zna se ko sprema nerede

© Sputnik / Boban NovovićHram Hristovog vaskrsenja u Podgorici
Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
Pratite nas
Izjava ministra policije Sergeja Sekulovića da ne može svakome garantovati apsolutnu bezbijednost na Cetinju 5. septembra znak je slabosti državnih organa ali vjerujem da policija ima znanje i moć da spriječi eventualne nerede tog dana, kaže Vladan Pavićević, stručnjak za bezbijednost iz Podgorice.
Pavićević ističe da se izjava Sekulovića može gledati sa dva aspekta, sa aspekta laičke i stručne javnosti.

Spremaju li se nove „crne trojke“

„Laička javnost će lako zaključiti iz izjave ministra Sekulovića kako je priznanje za nesigurnost i nestabilnost i kako je , na neki način, pokazatelj slabosti državnih organa i službi. Ja sam ipak sklon da tu izjavu tumačim sa stručnog aspekta. Izjava koju je dao gospodin Sekulović, jutros na doručku sa novinarima, kao i izjave koje je dao gospodiin direktor policije Zoran Brđanin, više ukazuju da su službe za bezbijendost procijenile da ima određenih remetilačkih faktora koji pokušavaju da na Cetinju, čin ustoličenja mitropolita Joanikija , iskoriste radi izazivanja nereda. Jasno je svakome ko želi da vidi da je riječ o strkturama bivše vlasti, iz policije, koje su povezane sa kriminalnim miljeom, koje su regrutovane u policijskom kampu na Zlatici, i kojima ne odgovaraju promjene u društvu, jer one gube sve privilegije, koje su im omogućavale lagodan život. Isti oni koji su organizovali „crne trojke“ da prebijaju neposlušne političare po ulazima, novinare...sada žele da uzdrmaju mir i sugurnost crnogorskog društva. Ja sam siguran da će nadležne službe policije i službe za bezbijendost donijeti adekvatne mjere kako bi se na Cetinju sačuvao mir i sigurnost i životi građana, što je najbitnije. Iako će mnogi izjavu ministra okarkaterisati kao slabost, ja ipak mislim da u ministarstvu i policiji imaju jasan plan kako da spriječe one koji žele na Cetinju incidente, vjerujem da policija ima znanje i moći da spriječi eventualne nerede 5. septembra na Cetinju“, kaže Pavićević za Sputnjik.

Ko su inicijatori protesta

On dodaje da su inicijatori najavljenih protesta nekada visoko pozicionirani činovnci u crnogorskoj policiji, a sada i dalje obavljaju visoke funkcije u nekim državnim organima, i da bi sudstvo trebalo da se pozabavi njima.
Pavićević ukazuje da je 22. avgusta na Cetinju održan miting protesta koji niko nije prijavio.
Kako ističe, ne smije se više dozvoliti da se inspiratori podjela i tenzija u Crnoj Gori kriju iza anonimnih protesta, već da treba preduzeti sve kako bi oni odgovarali za svoje djelovanje i treba ih procesuirati, bez obzira koju funkciju trenutno pokrivaju u društvu
Protest na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita Joanikija - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
REGION
Crnogorski ministar policije: Ne možemo da garantujemo apsolutnu sigurnost na Cetinju
Priprema bine za svečani doček patrijarha Porfirija - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
REGION
Stižu Kuči, Piperi, Bratonožići... Mnogo malih litija sliva se u veliki sabor u Podgorici /foto/
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
REGION
Krivokapić presekao: Milo ogolio inspiratora tenzija, obezbedićemo ustoličenje mitropolita u Cetinju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala