- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Amerika 20 godina pokušavala da „civilizuje“ Avganistan, a rezultat – tragedija

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su 20 godina pokušavale da uvedu svoje standarde u Avganistanu, a rezultat su samo tragedije i gubici, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Dvadeset godina je američka vojska bila prisutna na toj teritoriji i 20 godina su pokušavali, može se reći, bez uvrede, da 'civilizuju ljude' koji žive tamo, da uvedu svoje norme i životne standarde u najširem smislu te reči, između ostalog i u političku organizaciju društva. Rezultat su samo tragedije, gubici i za one koji su to činili – Sjedinjene Američke Države, i još više za ljude koji žive na teritoriji Avganistana. Rezultat je nula, ako ne i negativan“, rekao je ruski predsednik u Vladivostoku.

Putin je istakao da se mora shvatiti da se ništa ne može nametnuti spolja.
„Situacija mora sazreti. A ako neko želi da ona sazreva brže, kvalitetnije, treba da pomogne ljudima… Da, to se može i treba činiti, ali na civilizovan način: pažljivo, održavajući pozitivne tendencije, ne žureći, strpljivo“, istakao je Putin, dodajući da je praktično nemoguće postići nešto pozitivno bez skupa tih faktora.
Podsetimo, Pentagon je saopštio da je završio povlačenje snaga iz Avganistana i završetku 20. godišnje misije. Pokret „Taliban“ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) preuzeo je potpunu kontrolu nad aerodromom u Kabulu, odakle su evakuisani stranci i saveznici.
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
SVET
„Učvrstio položaj Rusije“: Americi predviđaju katastrofu zbog Bajdena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala