- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Jedinstven ruski lek: Novo oružje u sferi medicine koje odbija napade virusa korona

© Foto : Televizija Zvezda / SkrinšotLek "Nobazit"
Lek Nobazit - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Pratite nas
U okviru međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija 2021“ kompanija „Aveksima“ predstavila je svoje „oružje“ – jedinstveni ruski lek, koji se uspešno bori ne samo protiv virusne respiratorne infekcije, nego i kovida 19.
Lek „Nobazit“ već je dokazao svoju efikasnost, kvalitet i bezbednost u borbi protiv gripa i virusnih respiratornih infekcija, a sada je dobio novi zadatak – odbija napade virusa korona, prenosi televizija „Zvezda“.
Klinička testiranja leka su održana, a iz kompanije „Aveksima“, koja proizvodi lek, ispričali su kako „Nobazit“ deluje prilikom lečenja obolelih od kovida 19.
„Na osnovu rezultata ispitivanja može se reći da lek 'Nobazit' petostruko umanjuje smrtnost od virusa korona, a dvostruko smanjuje komplikacije što doprinosi bržem oporavku“, izjavila je generalna direktorka kompanije „Aveksima“ Tkačenko Elena.
Istorija „Nobazita“ seže do 2008. godine kada su naučnici instituta „Semaško“ dobili nalog od vojnih lekara da naprave novi lek protiv virusa za primenu u vojsci.

„Nema nikakve sumnje da je to najbolji lek za lečenje gripa, virusne respiratorne infekcije i virusa korona, između ostalog, i u svojstvu propratnog leka. Naša vojska i pravi najbolje i koristi najbolje“, poručio je generalni direktor Instituta za probleme hemijsko-energetskih tehnologija Sibirskog odeljenja RAN Sergej Sisoljatin.

„Nobazit“ je u potpunosti napravljen u Rusiji i domaća proizvodnja omogućava da ne zavise od isporuka iz inostranstva. Lek se već dugo godina uspešno bori sa svojim zadacima na „bojnom polju“, te je uključen u preporuke za lečenje gripa i respiratornih infekcija u vreme pandemije virusa korona.
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
„Sputnjik Ve“ – lek za sve: Australijski stručnjaci pohvalili rusku vakcinu
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala