- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Direktor „Epla“ dobio 750 miliona dolara u akcijama

CC0 / Unsplash/Medhat Dawoud / Logo kompanije ”Epl”
Logo  kompanije ”Epl” - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
Pratite nas
Glavni izvršni direktor „Epla“ Tim Kuk dobio je ove sedmice više od pet miliona akcija kompanije, a većinu je odmah prodao za preko 750 miliona dolara, prema podnesku dostavljenom Komisiji za hartije od vrednosti (SEC), koji je objavio „Epl“.
Ova tranša akcija je poslednja u okviru paketa o nadoknadi koji je Kuk postigao sa kompanijom pre 10 godina kada je preuzeo dužnost generalnog direktora „Epla“, prenosi „Si-en-bi-si“ (CNBC).
Prošle godine se dogovio o novom paketu kompenzacija u formi tzv. ograničenih deoničkih jedinica, koje se izdaju samo zaposlenima za neka dostignuća u radu ili nakon određenog perioda provedenog u kompaniji. Novi paket će trajati do 2026.
Te akcije nemaju opipljivu vrednost pre isteka roka utvrđenog kompenzacionim paketom, nakon kojeg zaposleni stiče pravo raspolaganja njima po sopstvenom nahođenju, što znači da može i da ih utrži.
Kuk je dobio najveću moguću količinu akcija na koju ima pravo prema sporazumu iz 2011, što je bilo uslovljeno učinkom „Eplovih“ akcija u odnosu na druge kompanije listirane u indeksnoj korpi „Es-end-pi“ 500.
„Epl“ je u samom vrhu među američkim kompanijama sa ukupnim povratom na kapital deoničara od 191,83 posto u poslednje tri godine, što ga pozicionira na 13. mesto među 442 kompanije, prema podnesku Komisije za hartije od vrednosti.
Od kada je Kuk postao glavni izvršni direktor 2011. godine, akcije „Epla“ su porasle za više od 1.200 procenata, prenosi Tanjug.
Ranije ove nedelje, Kuk je donirao neimenovanoj dobrotvornoj organizaciji „Eplove“ akcije u vrednosti od skoro 10 miliona dolara, prema podnesku SEC -a.
On je ranije izjavio da će celokupno svoje bogatstvo donirati u dobrotvorne svrhe.
Predstavnik „Epla“ nije odgovorio na zahtev „Si-en-bi-sija“ za komentarom.
Posao - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Srbin na Forbsovoj listi: Nikolina kompanija velika pretnja po "Amazon" i "Epl"
Polomljen mobilni telefon - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2021
Gugl, Epl i Amazon koordinisanim napadom „ubili“ Parler
Epl - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2020
Novo iz Epl "kuhinje": Predat patent za laptop bez tastature
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala