Novo iz Epl "kuhinje": Predat patent za laptop bez tastature

© PixabayEpl
Epl - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija "Epl" planira da napravi futuristički MekBuk koji bi mogao da bude prvi laptop bez fizičke tastature i sa obrnutim bežičnim punjenjem.

U okviru jednog patenta, "Epl" opisuje laptop koji poseduje donju površinu zasnovanu na dodiru, bez fizičke tastature.

Na blogu "Patently Apple", posvećenom izveštavanju o intelektualnom vlasništvu kompanije "Epl", piše da to što bi MekBuk naredne generacije trebalo da ima staklenu površinu takođe može da znači da bi taj uređaj mogao da dobije potpuno novi interfejs bez tastature i tačpeda.

Teoretski, to znači da bi korisnici dobili gejmerski interfejs za video igre, di-džejevima bi bila obezbeđena mikseta zasnovana na dodiru, dok bi video-montažeri na novom interfejsu mogli da iskoriste prednosti ekrana na dodir u odnosu na tastaturu.

Ostavljajući po strani ideju o tastaturi potpuno zasnovanoj na ekranu osetljivom na dodir, patent ipak sugeriše mogućnost da se tanka fizička tastatura položi preko površine ekrana. To bi praktično prenelo samo kucanje na ekran koji je zasnovan na prepoznavanju dodira.

U pitanju je tehnika za koju se kaže da će biti korišćena u dual-skrin PC-ju Surface Neo, koji bi naredne godine trebalo da se pojavi u prodaji, ali i koja se može videti kroz istoriju uređaja osetljivih na dodir (Erikson R380 iz 2000. godine).

Pored interfejsa osetljivog na dodir, patent sadrži i deo o upotrebi obrnutog bežičnog punjenja, prostor gde bi mogli da se pune odgovarajući uređaji, kao što su Apple Watch ili iPhone.

Niko, naravno, ne može sa sigurnošću da tvrdi da to što je ovaj projekat stigao u američku kancelariju za patente, da to zapravo znači i da će biti plasiran na tržište.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala