Kremlj: Teroristička pretnja iz Avganistana visoka

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj i Hram Vasilija Blaženog u Moskvi
Pogled na Kremlj i Hram Vasilija Blaženog u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
Pratite nas
Situacija u Avganistanu je i dalje krajnje napeta, a teroristička pretnja je veoma visoka zbog boraca DAEŠ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji), rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Može samo da se konstatujemo da na teritoriji Avganistana pored talibana (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji), postoje i pripadnici DAEŠ-a. Oni ne potiču iz te zemlje, ali radi se o pravim teroristima. Tako da je teroristička pretnja u Avganistanu i dalje visoka “, rekao je Peskov na redovnom brifingu za novinare.

Portparol Kremlja je dodao da je bezbednost Rusa bezuslovni prioritet i u da će u tom pogledu biti preduzeto sve što je potrebno.
Evakuacija Avganistanaca iz Kabula - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
Kriza u Avganistanu
Ruska vojska evakuiše Ruse, Ukrajince i državljane ODKB iz Avganistana
On je naveo i da ruska strana pomno prati situaciju u Avganistanu i pravi određene procene imajući u vidu da su talibani dali rok snagama NATO za povlačenje 31. avgust.
„O tome se diskutovalo i na vanrednom samitu G7. Situacija se razvija, vremena je sve manje, napeto je i mi ćemo i dalje detaljno pratiti šta se dešava. I dalje smo zabrinuti“, zaključio je Peskov.
Podsetimo, situacija u Avganistanu pogoršala se poslednjih nedelja, nakon što je počela ofanziva talibana na velike gradove u vreme kada su američke snage počele sa povlačenjem.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala