Drama, tenzija, preokret – spektakl Zvereva i Cicipasa! /video/

© AP Photo / Darron CummingsNemački teniser Aleksander Zverev
Nemački teniser Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Pratite nas
Aleksander Zverev plasirao se u finale Mastersa u Sinsinatiju posle spektakularne pobede nad Stefanosom Cicipasom u tri seta – 6:4, 3:6, 7:6 (4).
Na Centralnom terenu u Sinsinatiju viđen je spektakularan tenis koji nam je doneo dramu, tenziju i na kraju ogroman preokret nemačkog tenisera.
Zverev, aktuelni olimpijski šampion, bolje je otvorio meč i posle 43 minuta igre poveo je 1-0 u setovima, 6:4. Nijanse su odlučivale i one su ovoga puta bile na strani trećeg nosioca.
Međutim, početak drugog seta obeležila je velika drama i potencijalno jako nesportski potez grčkog tenisera. Cicipas je izgubio svoj servis, Zverev je zatim potvrdio brejk i poveo 2-0.
U tom trenutku Stefanos je odlučio da ode u toalet na kratku pauzu i sa sobom je poneo kompletnu torbu. Nije ga bilo tri, četiri, pet, čak šest minuta i Saša je opravdano protestovao.
Glavnom arbitru sugerisao je da je poneo torbu i da je u istoj lako mogao da ima telefon pri ruci. Da sve bude gore po Cicipasa, u tom trenutku kamera se preselila na oca Apostolosa koji je u ruci imao telefon i nešto kucao...
Da li je komunicirao sa Stefanosom? Ne znamo, ali Grk se vratio preporođen na teren i osvojio je šest od narednih sedam gemova i izjednačio je na 1-1 (6:4, 3:6).
Sve je bilo na strani Cicipasa, igrao je bolje, u trećem setu je poveo sa dva brejka prednosti (4:1), utisak je bio da će pobediti, ali Zverev je uspeo da se vrati i izjednači na 5:5.
Navijači su gledali apsolutni klasik koji je, jednostavno, morao da se završi u taj-brejku. Tako je i bilo, te je nemački teniser nošen odličnom energijom ušao bolje u 13. gem i na kraju je uspeo da slavi – 6:4, 3:6, 7:6 (4).
Olimpijskog šampiona iz Tokija u velikom finalu očekuje duel sa Andrejom Rubljovim, a meč je na programu u nedelju u 22.30.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Rubljov slavio u ruskom spektaklu!
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Medvedev poludeo posle sudara s kamerom: Tužiću vas! /video/
Francuski teniser Benoa Per - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Per o poređenju mlade teniske generacije i „velike trojke“: Volim ih, ali...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala