Per o poređenju mlade teniske generacije i „velike trojke“: Volim ih, ali...

© AP Photo / Kirsty WigglesworthFrancuski teniser Benoa Per
Francuski teniser Benoa Per - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Pratite nas
Benoa Per, iskusni francuski teniser koji je ove godine imao više incidenata na terenu nego dobrih poena, dao je svoj sud o mladoj teniskoj generaciji, koju nazivaju „Next Gen“, i velikoj trojci koju čine Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.
Vest da Rodžer Federer i Rafael Nadal neće igrati u nastavku sezone veliki je udarac za tenis, te, iako mlada generacija sve više preuzima primat, će to dodatno uticati na smanjenje interesovanja kod šire javnosti.
Ber, koji je eliminisan u četvrtfinalu Sinsinatija od Andreja Rubljova, tenisera koji čini mladu generaciju, posle meča prokomentarisao je tenisere koji će zameniti „veliku trojku“.
„Volim mladu tenisku generaciju, ali 'velika trojka' je drugačija. Navijači su ludi za njima. Biće teško zameniti ih“, kazao je kontroverzni Francuz.
Već godinama unazad priča se o smeni generacija i utisak je da smo nikad bliže, iako je samo Dominik Tim, koji, ruku na srce, više ne spada u tu grupu, uspeo da osvoji Grend slem, a da nije Đoković, Federer i Nadal.
Cicipas, Medvedev i Zverev bili su blizu, a na predstojećem US Openu imaću novu šansu, s tim što će Novak Đoković ponovo biti na putu.
US Open kreće 31. avgusta i završava se 12. septembra.
Benoa Per na turniru u Madridu - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
„Luda glava“ – s razlogom /video/
Francuski teniser Benoa Per - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Čovek koji je zamrzeo tenis /video/
Benoa Per na turniru u Madridu - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
„Ludi“ teniser otvorio dušu: „Nisam mogao da ustanem iz kreveta“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala