„Ludi“ teniser otvorio dušu: „Nisam mogao da ustanem iz kreveta“

© AFP 2023 / GABRIEL BOUYSBenoa Per na turniru u Madridu
Benoa Per na turniru u Madridu - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Benoa Per, francuski teniser, izjavio je da su ga navijači na trbinama stadiona u Madridu naveli da „ponovo zavoli tenis“ nakon nedelja kontroverznih komentara i nedoličnog ponašanja.
Per je namerno gubio mečeve pre nego što je to i otvoreno priznao, rekavši da mu je jedini prioritet poraz u prvom kolu turnira kako bi se „izvukao“ iz karantinskog mehura.
Takvo ponašanje osudili su mnogi iz sveta „belog sporta“, a kazna je usledila od Teniskog saveza Francuske koji mu je zabranio učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Tim brutalno iskren prema kontroverznom Francuzu
Međutim, na Mastersu u Madridu kontroverzni teniser se pojavio u drugačijem izdanju, pobedio je Nikoloza Basilašvilija sa 2:0 u setovima čime je okončao niz od sedam, uglavnom namerno izgubljenih mečeva.
Ipak, u drugom kolu Madrida, Stefanos Cicipas je bio tvrd orah za Francuza, te je Per „nenamerno“ poražen u španskoj prestonici.
„Prošlo je mnogo vremena otkad nisam kročio na teren sa ljudima koji me podržavaju sa tribina“, rekao je Per.
„Igranje pred praznim stadionima nije nešto što mi se dopada. Tako da boravak u Madridu u atmosferi Dejvis kupa sa ljudima iz Francuske koji me bodre od starta do kraja, to je nešto što čini da se osećam dobro , i što me je navelo da ponovo zavolim tenis. To je razlog zbog kog igram i što greje moje srce“, dodao je on.
Per je naveo i da se ne takmiči samo zbog sebe, već da igra i za ljude koji su u publici i koji ga podržavaju. Kako je rekao, prepoznajući tu podršku nije smeo da propusti priliku u Madridu.
„Nije bilo lako, morao sam da uđem sebi u glavu“, iskren je bio Francuz.
Tridesetpeti teniser sveta bio je predmet mnogih kritika zbog njegovog stava u poslednje vreme, a mnogi su smatrali da on svojim ispadima ne poštuje tenis.
Međutim, on tvrdi da je stvar bila daleko dublja.
„Ono što se događalo poslednjih nekoliko nedelja nije bilo povezano sa nivoom tenisa. To mi je bilo u glavi“, rekao je Benoa.
„Na dan mečeva osećao sam kao da ne mogu da ustanem iz kreveta. Ali, danas sam se probudio bez pritiska. Bio sam dobro raspoložen, smejao sam se, noge su mi se dobro kretale“, pozitivan je bio Per i dodao da su to bili znaci koji su mu pokazali da je sad „sve u redu“.
Žestoka kazna zbog „psovanja, pljuvanja“ i – lomljenja reketa /video/
„Australijan open je đubre i sramota, igra se samo zbog novca“
Sve se raspada, a Francuskinja bi — kazne?!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala