Tim brutalno iskren prema kontroverznom Francuzu

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaDominik Tim
Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Pratite nas
Dominik Tim, četvrti teniser sveta, dao je prilično surov savet francuskom kolegi Benoi Peru koji mu nije ostao dužan odgovorivši mu preko društvenih mreža.
Tim, koji nije igrao prethodni period zbog povrede i zasićenja, prokomentarisao je ponašanje francuskog tenisera koji je u poslednje vreme više puta bio u centru pažnje zbog nesportskog ponašanja na terenu.
Pera nećemo videti na Olimpijskim igrama u Tokiju, a Austrijanac je u intervjuu za „El Pais“ bio upitan da iznese svoj stav u vezi kontroverznog Francuza.
„Ne razumem takvo ponašanje. Ako ne želiš da igraš, ostani kod kuće. Ako nisi motivisan, niko te ne tera da igraš. Najbolje je ono što sam ja uradio: napravio pauzu. Povukao sam se sa tri ili četiri turnira i posle nekog vremena vratila mi se motivacija“, rekao je Tim i dodao:
„Jednom kada zakoračite na teren morate da budete spremni da se takmičite, čak i ako niste 100 odsto. Ali ako vam se ne igra, uzmite odmor“.
Austrijanac je bio prilično oštar, ali i iskren, te mu Per nije zamerio ovo napisavši na Tviteru:
„Moram sam da radim kako bih uzeo odmor. Srećan sam što si se vratio na tur. Nemam problema sa tim što si rekao, svako ima pravo na drugačije mišljenje“.
​Per se skandalozno ponašao na ATP turniru u Argentini kada je namerno izgubio dva poena zaredom na svoj servis, potom je nedelju dana kasnije eliminisan u Čileu kada se oglasio na Instagramu pismom u kom je naveo da je razočaran organizacijom ATP.
Francuski teniser Benoa Per - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2021
Kontroverzni Francuz udario na ATP: Tenis je postao bezukusna profesija
Na kraju je morao da reaguje i Teniski savez Francuske koji je ga je suspendovao.
„Per se ponašao nesportski i neprikladno, kako na terenu gde je pljuvao, psovao i namerno završio meč, tako i van njega, objavama na društvenim mrežama“, navedeno je u saopštenju.
Per je, ističe se, „povratnik“.
„Njegovo ponašanje nije izolovani slučaj, ranije je lomio rekete, psovao, a etički komitet je odlučio da iskoristi pravila i da ga suspenduje. Predsednik Žil Moreton je razgovarao sa Perom i podsetio ga kako treba da se ponaša profesionalac, on se izvinio, ali je ponovio prestup“.
Nećemo ga gledati na Olimpijskim igrama, te ćemo videti da li će se nešto promeniti u njegovom pristupu na narednim turnirima.
Žestoka kazna zbog „psovanja, pljuvanja“ i – lomljenja reketa /video/
Kontroverzni Francuz udario na ATP: Tenis je postao bezukusna profesija
Skandalozno ponašanje Francuza o kom bruji svet /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala