Kontroverzni Francuz udario na ATP: Tenis je postao bezukusna profesija

© AP Photo / Dita AlangkaraFrancuski teniser Benoa Per
Francuski teniser Benoa Per - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2021
Pratite nas
Benoa Per, iskusni francuski teniser, izrazio je nezadovoljstvo na zvaničnom Instagram profilu nakon što je eliminisan u osmini finala turnira u Santjagu, Čile.

Per je prethodnih dana ponovo bio u centru pažnje zbog nesportskog ponašanja na terenu, a iz objave koju je podelio sa pratiocima vidi se koliko je nezadovoljan stanjem u tenisu.

Francuski teniser šokirao je teniski svet kada je bukvalno poklonio poslednja dva poena Fransisku Serundolu tako što je servise namerno slao na drugi kraj terena.

​Ovaj incident desio se na turniru u Buenos Ajresu, a nekoliko dana posle Per je igrao u Santjagu – Čileu. Došao je kao jedan od favorita, bio je slobodan u prvom kolu i već u drugom završio je učešće.

Pobedio ga je malo poznati Holger Vitus Nodskov Rune, 410. teniser sveta, i nakon toga obratio se putem zvaničnog Instagram profila.

„Prvo da čestitam Holgeru kog veoma cenim i želim mu sve najbolje u karijeri. Drugo hvala mojim voljenima koji su mi poslali veliki broj poruka podrške“, napisao je Per i nastavio:

„Treće, želim da pričam o ATP turu koji je postao tužan, dosadan i smešan. Znam da ćete reći da nisam svestan koliko sam srećan, bla, bla, bla, ali igrati pred zatvorenim stadionom, bez ikakve atmosfere, nije ono zbog čega igram tenis...  Za mene je tenis postao bezukusna profesija. Tako da, biće mi potrebno vreme da se naviknem na ovakvo stanje i pokušaću da ponovo pronađem zabavu u igranju tenisa“.

Na kraju je Francuz zaključio da će igrati Akapulko i Majami i da će na ovim turnirima pokušati da igra sa osmehom, te da mu krajnji rezultat nije bitan, odnosno samo želi da ponovo uživa na terenu.

Benoa Per zbog ovakvog stava nikada nije ispunio sav potencijal, ali niko ne može da mu zameri na tome jer jednostavno tenis gleda, pre svega kao na zabavu, a u ovakvim uslovima ona ne postoji.

Zbog pandemije virusa korona situacija u tenisu dugo će biti ovakva i pitanje je kada ćemo ponovo gledati publiku u punom kapacitetu na stadionima.

Skandalozno ponašanje Francuza o kom bruji svet /video/

Federer ima veliku želju, a Đoković može da je ugasi

Pokušali su da „nameste“ Đokovića, ali je Nadal odbio provokaciju

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala