Rubljov slavio u ruskom spektaklu!

© AFP 2023 / WILLIAM WESTAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Pratite nas
Andrej Rubljov pobedio je Danila Medvedeva posle tri seta 2:6, 6:3, 6:3 i plasirao se u finale Sinsinatija. Ruski spektakl obeležio je incident početkom drugog seta kada je Medvedev umalo povredio šaku u sudaru sa kamerom.
Ruski spektakl opravdao je očekivanja. Dobili smo tri seta, sjajan tenis i mnogo uzbuđenja, a pobeda je na kraju pripala mlađem Rubljovu.
Ovo je bila prva pobeda Andreja u međusobnim duelima protiv Danila, a pitanje je da li bi tako bilo da se početkom drugog seta nije desio incident koji je potpuno izbacio iz takta drugog tenisera sveta.
Medvedev se sudario sa kamerom, umalo povredio šaku i potpuno ispao iz ritma. Svađao se sa glavnim sudijom, želeo je da se kamera ukloni i na kraju je rekao da će tužiti organizatore...
Sve ovo išlo je na ruku Rubljova koji je igrao jako loše u prvom setu i ovako nešto bilo mu je potrebno kako bi se probudio. To se i desilo, u osmom gemu napravio je ključni brejk i rezultatom 6:3 vratio se u meč (1-1).
Osmi gem bio je i ključan za nastavak meča jer je trajao više od dvadeset minuta. Andrej nije iskoristio četiri brejk lopte, Danil pregršt gem lopti, i na kraju mlađi Rus je, ipak, osvojio poen na petoj brejk lopti.
U narednom gemu je potvrdio osvojeno i pun elena ušao je u treći set. Tamo je dva puta oduzeo gem Medvedeva i zasluženo se plasirao u veliko finale Sinsinatija.
Tamo ga očekuje duel sa Stefanosom Cicipasom ili Sašom Zverevim.
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Medvedev poludeo posle sudara s kamerom: Tužiću vas! /video/
Švajcarski teniser Rodžer Federer tokom prvog kola Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Švajcarac otkrio šta čeka Federera
Francuski teniser Benoa Per - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Per o poređenju mlade teniske generacije i „velike trojke“: Volim ih, ali...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala