Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija, 1920
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Bugarski evroposlanik: EU dobila još jedan šamar od diktatora Erdogana

CC0 / Pixabay / Zastava Bugarske
Zastava Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Pratite nas
Bugarski evroposlanik zamenik vanparlamentarne stranke VMRO BND Angel Džambazki ocenio je izjavu turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana da njegova zemlja neće postati „evropsko skladište za izbeglice iz Avganistana“ kao „još jedan šamar Evropskoj uniji“.

„EU je dobila još jedan šamar od Erdogana i još jedan očigledan dokaz da zemlje kojima vladaju diktatori nikada nisu bile niti će ikada postati 'strateški partner' EU. Čak suprotno, taj čovek otvoreno preti Evropi predstojećom migrantskom krizom. On to radi monstruozno drsko, onako kako to umeju samo diktatori“, napisao je evroposlanik na svojoj Fejsbuk stranici.

Prema rečima političara, budući da je sused Turske, Bugarska nije u obavezi da plaća tuđe račune i postane deo igre „diktatora“.
Rat u Avganistanu nije naš i nema potrebe da mi platimo visoku cenu koja sledi iza tog rata. Izbeglice iz Avganistana mogu da odu u bogate muslimanske zemlje poput Saudijske Arabije, Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, ne u hrišćansku Evropu. Te zemlje se nalaze na hiljade kilometara od Avganistana, a ne na nekoliko desetina hiljada, kao Bugarska. Upravo zato ću insistirati na tome da Evropski parlament vodi politiku postizanja dogovora, zahvaljujući kojim će ilegalni imigranti ili izbeglice moći da dobiju pomoć ukoliko im je potrebna, ali pomoć u svojim bratskim zemljama“, objasnio je bugarski političar.
Ograda na bugarsko-turskoj granici u blizini bugarskog Malkog Tarnova. - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Kriza u Avganistanu
Bugarska o novom talasu migranata: Nećemo dozvoliti da Sofiju pretvore u geto
Podsetimo, poslednjih dana u Bugarsku je došlo oko 200 migranata, pre svega iz Avganistana. Kako su izjavili u Pograničnoj policiji, u slučaju da se broj nelegalnih migranata poveća, Ministarstvo unutrašnjih poslova će morati da zatraži pomoć vojske.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala