Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija, 1920
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Bugarska o novom talasu migranata: Nećemo dozvoliti da Sofiju pretvore u geto

© Foto : VIARA YOVEVAOgrada na bugarsko-turskoj granici u blizini bugarskog Malkog Tarnova.
Ograda na bugarsko-turskoj granici u blizini bugarskog Malkog Tarnova. - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Pratite nas
Evropski poslanik iz Bugarske i zamenik predsednika partije VMRO BND Angel Džambazski je pozvao Narodnu skupštinu da po hitnom postupku obrati pažnju na pretnju novog talasa migranata. Političar je podsetio da je njegova partija već 2020. godine razmatrala nacrt zakona koji predlaže angažovanje dobrovoljnih odreda za zaštitu granica.
„Pozivam parlament Bugarske da ostavi po strani zlobne teme i obrati pažnju na predlog zakona koji je usvojen u prvom čitanju zasedanja prošle godine u okviru 44. Narodne skupštine. Pozivam da se predlog zakona usvoji do kraja. On je od velikog značaja za Bugarsku kako na nacionalnom, tako i na lokalnom nivou“, izjavio je Džambazki na svom Fejsbuk profilu.
Političar je pozvao da se zatvore svi centri privremenih smeštaja migranata u Bugarskoj. Prema saopštenjima medija, centri koji se nalaze u selima Ljubimec, Pistrogor i Busmanci su preplavljeni izbeglicama iz Avganistana, Sirije, Irana i Palestine.
Zastava Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2021
Kriza u Avganistanu
Avganistanski migranti beže od talibana u Bugarsku
„Mi nećemo dozvoliti da se naš glavni grad pretvori u geto u kome mogu mirno da šetaju grupe ljudi koje ugrožavaju bezbednost građana. Insistiram na tome da se po hitnom postupku primene mere koje omogućavaju bezbednost u Bugarskoj. Smatram da se to može obezbediti samo zatvaranjem centara, jer Sofija nije mesto u kome je potrebno napraviti prostor za smeštaj ilegalnih migranata i izbeglica“, izjavio je on.
„Građane Bugarske je neophodno zaštiti putem nulte migracije i odsustva na teritoriji države članova pokreta Taliban (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji). Kako je poznato, među takozvanim izbeglicama obavezno se provuku i islamski teroristi“, primetio je Džabarov.
Podsetimo, poslednjih dana u Bugarsku je došlo oko 200 migranata, pre svega iz Avganistana. Kako su izjavili u Pograničnoj policiji, u slučaju da se broj nelegalnih migranata poveća, ministarstvo unutrašnjih poslova će morati da zatraži pomoć vojske.
Izbeglice, Avganistan - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2021
Mađarska neće neograničen broj migranata iz Avganistana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala