Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija, 1920
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Avganistanski migranti beže od talibana u Bugarsku

CC0 / Pixabay / Zastava Bugarske
Zastava Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2021
Pratite nas
U Sofiji je poslednjih dana privedeno više od 40 ilegalnih migranata, od kojih je većina iz Avganistana, a deo iz Sirije i Iraka. Reč je pretežno o Avganistancima koji beže od režima pokreta „Taliban“ (organizacija zabranjena u Rusiji), prenosi Bugarski nacionalni radio, pozivajući se na istražne organe.
Kako je precizirano, većina migranata, koji su ilegalno dospeli na teritoriju Bugarske, zadržana je u Sofijskoj oblasti i na auto-putu putu „Trakija“ koja povezuje bugarsku prestonicu i jugoistočni deo zemlje , koji se graniči sa Turskom.
Izbeglice, Avganistan - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2021
Mađarska neće neograničen broj migranata iz Avganistana
Njih šalju u specijalne centre Ministarstva unutrašnjih poslova i centre za prijem migranata. Bugarski nacionalni radio javlja da je jedan od takvih centara za prijem maloletnih migranata u Sofiji već prepun.
Ranije danas predsednik Bugarske Rumen Radev održao je sastanak Savetodavnog veća za nacionalnu bezbednost na kojem je uglavnom razgovarano o pitanjima aktuelizacije budžeta, ali je deo vremena posvećen i migrantskom talasu koji stiže.
Šef Bugarske je tokom vikenda proverio stanje bugarsko-turske granice na graničnom prelazu „Kapetan Andrejevo“. S tim u vezi, primetio je da se povećava rizik od novog migrantskog talasa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala