Nije dobio šansu u Partizanu, a sada vodi Malme ka Ligi šampiona /video/

© Foto : Jutjub skrinšot / „Football Talent“Srpski fudbaler Veljko Birmančević
Srpski fudbaler Veljko Birmančević - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2021
Pratite nas
Veljko Birmančević, nekadašnji fudbaler Partizana i Čukaričkog, igra sjajno u dresu Malmea i jedan je od ključnih igrača u pohodu švedskog kluba na grupnu fazu Lige šampiona.
Malme je u sredu uveče pobedio Ludogorec 2:0, čime je napravio veliki korak ka najelitnijem fudbalskom klupskom evropskom takmičenju, a strelac jednog od dva gola bio je talentovani krilni napadač.
Veljko Birmančević dete je Partizana, ali nikada nije dobio pravu šansu u klubu iz Humske, te je ime izgradio u Čukaričkom, u kom je prvo igrao kao pozajmljen igrač, a potom mu je klub sa Banovog brda otkupio ugovor.
U dresu Čukaričkog nastupao je jako dobro, bio je jedan od boljih fudbalera Superlige Srbije, te je i klub inkasirao milion evra na ime obeštećenja.
Pre nekoliko meseci potpisao je ugovor sa švedskim šampionom i pruža izuzetne partije, pošto je na 19 utakmica postigao devet golova i uz to je ostvario tri asistencije.
Poslednji gol došao je u jednom od najvažnijih mečeva sezone – protiv Ludogoreca. Igrao se 26. minut kada je iz prve šutirao sa ivice kaznenog prostora i udarcem u donji levi ugao savladao je golmana bugarskog šampiona.
Birmančević je tako nastavio sjajan niz, pošto je i u prethodnim utakmicama kvalifikacija bio strelac i jedan od najzapaženijih fudbalera na terenu.
Veljko ima 23 godine i ukoliko nastavi da igra u ovakvoj formi, nema sumnje da će u budućnosti zaigrati za veći klub i da će biti jedan od reprezentativaca Srbije.
Takođe, Birmančević je još jedan u nizu primera loše procene „večitih“ – u ovom slučaju Partizana, koji u četvrtak protiv Santa Klare (22.30) igra u kvalifikacijama za Ligu konferencija.
Adem Ljajić slavi pogodak protiv Albanije - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Adem razbesneo Turke objavom u kojoj pominje pse i ljude
Saša Ilić, fudbaler Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
„Deca su talentovana, znam šta mi je posao“
Koreografija navijača Zvezde na utakmici protiv Kluža - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Šta čeka Zvezdu – drugi šešir realnost, za prvi potrebno čudo u Zagrebu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala