„Deca su talentovana, znam šta mi je posao“

© AP Photo / Darko VojinovicSaša Ilić, fudbaler Partizana
Saša Ilić, fudbaler Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Pratite nas
Saša Ilić, legenda Partizana i srpskog fudbala, promovisan je na Banovom brdu kao novi trener Čukaričkog. Bivši reprezentativac izrazio je zadovoljostvo jer je dogovor brzo postignut.
„Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio priliku da trenerski put počnem u Čukaričkom. Zahvalan sam Fudbalskom savezu Srbije što mi je izašao u susret i nije napravio problem pri prleasku na Banovo brdo. Takođe, zahvalan sam rukovostvu na ukazanoj prilici i potrudiću se da opravdam poverenje“, počeo je izlaganje na promociji Sale.
Ilić je u FSS obavljao dve funkcije, vodio je pionire, a bio je i član stručnog štaba A selekcije koju vodi Dragan Stojković Piksi. Otuda i ne čudi zahvalnost ljudima s Terazija.
„Da sam mogao da biram klub, u ovom trenutku to bi bio Čukarički. Sve se desilo odjednom, pozivi, razgovori. Imao sam jedan jedini problem, a to je rastanak sa Savezom. Međutim, naišao sam na potpuno razumevanje. Ovo je idealan klub za trenera na početku karijere. Odmah po završetku igračke karijere sam počeo da radim na licenci, počeo sam da radim i u FSS, i prethodnih šest meseci bio sam deo stručnog štaba selektora Stojkovića", ističe Ilić.
Nekadašnji as Partizana otkrio je da će nastaviti da forsira prepoznatljivu igru Čukaričkog, a to je otvoren fudbal, na gol više.
„Nadam se da ću napraviti tim sa prepoznatljivom igrom. Protiv mnogih igrača sam imao priliku da igram i odlično ih poznajem. Sve su to talentovana deca i moj zadatak je da na najbolji mogući način iskoristim njihov potencijal. Zadovoljan sam igračkim kadrom, ali ću u narednim danima u dogovoru sa direktorom Matijaševićem odlučiti da li su potrebne promene i eventualno pojačanja", zaključio je Ilić.
I tako je počelo novo poglavlje u fudbalskom životu legendarnog vezista Partizana koji će trenerski debi imati u Kragujevcu na "Čika Dači" protiv Radničkog u subotu.
Pao dogovor: Legenda Partizana na Banovom brdu
Zvezdin heroj: „Verovali su u mene, ovo je samo početak“
„U Zvezdi dosta igrača zarađuje 700.000 evra godišnje, imali su najlakši put ka Ligi šampiona“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala