Večito otpisana devetka bez koje Zvezda ne može /video/

© AP Photo / Darko VojinovicFudbaler Crvene zvezde Milan Pavkov proslavlja izjednačujući gol u meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Milana u Beogradu
Fudbaler Crvene zvezde Milan Pavkov proslavlja izjednačujući gol u meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Milana u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Pratite nas
Milan Pavkov je u više navrata bio na izlaznim vratima Marakane, prečesto su ga treneri Crvene zvezde olako stavljali na klupu, pa i na tribine, a on je protiv Kluža pokazao da je dostojan broja koji nosi!
Momak iz Begeča je otpisana devetka bez koje Crvena zvezda ne može. I tačka!
Ne prođe prelazni rok u kojem šampion Srbije ne dovede novog centarfora ili nekog od izdanaka iz svoje škole ne vrati s pozajmice, dok Milan Pavkov sve to mora da trpi.
Onda i ne čudi što u pojedinim utakmicama deluje nezainteresovano, nešto nalik Nikoli Jokiću, čiji izraz lica deluje hladno dok se poigrava s rivalima u NBA ligi.
Ove sezone svega 60 minuta do utakmice s Rumunima u plej-ofu Lige Evrope (4:0), a onda eksplozija.
Inteligentan pogodak glavom, s neverovatnim osećajem i odmerenim trzajem, a onda lucidna asistencija grudima Kataiju, u stilu majstora, trasirali su Zvezdi put ka drugom po jačini evropskom takmičenju.
Prošle sezone doveden je Dijego Falčineli. Italijan je bio projektovan da bude prvi špic Zvezde, ove je stigao Lui Dioni, koji je pokazao vrlo skromno fudbalsko umeće za jednu devetku, tu je i mladi Krstović, ali je Pavkov predstavom protiv Kluža, potvrdio da zaslužuje da bude prvi špic.
I to u kontinuitetu. Da se ne ponovi Šerif, kada u dvomeču sa moldavskim klubom u kvalifikacijama za Ligu šampiona nije bio u protokolu.
Šta je razlog tome, zna samo Dejan Stanković, i još (po)neki čelnik Zvezde...
Skromnog momka iz Begeča, koji retko govori za medije i voli da se opusti u rodnom gradu na reci, gde pronalazi svoj mir, nije bilo ni u revanš meču protiv Kairata (5:0).
Tu ga je Stanković opravdano „sklonio“ jer je bio „nevidljiv“ protiv Kazasa u prvom susretu u kojem su crveno-beli poraženi rezultatom 2:1.
A Pavkov voli Zvezdu i veran joj je. Tražili su ga Škoti, nudili milione, nije hteo da ode. Mahali su milionima svojevremeno i Kinezi, posao je bio pred realizacijom, ali Pavkov se u poslednjem trenutku predomislio i ostao na Marakani.
Nije ni čudo što je miljenik Delija, koje mu nikada neće zaboraviti 6. novembar 2018. godine kada je uništio Liverpul.
Fudbalski gorostas iz Begeča imao je naspram sebe Van Dajka, Robertsona, Trenta-Arnolda i Alisona, ali mu to nije predstavljalo problem da donese jednu od najvećih pobeda u skorijoj istoriji slavnog kluba iz Ljutice Bogdana.
Ne jednom, već dvaput je pogodio u metu i šokirao, ispostaviće se buduće prvaka Evrope te sezone.
Iduće sezone dogodio se Kopenhagen, a Pavkov je takođe na Marakani bio strelac u remiju 1:1, tu je pogodak protiv Milana za remi (2:2) u poslednjim sekundama utakmice sa višestrukim prvakom Evrope.
Ona parabola glavom koja prkosi svim zakonima fizike, mogla bi da se nađe u fudbalskim udžbenicima, a Pavkov bi morao da objasni kako to, zapravo, s lakoćom radi.
Sve to samo je potvrda da je Milan čovek za velika dela, i ukoliko je Dejan Stanković imao dilemu oko toga da li mu je mesto u Zvezdinih startrnih 11, onda je isti dobio u demoliranju Rumuna, u kojem se sve vrtelo oko 193 centimetara visokog napadača.
Milan Pavkov slavi pobedu nad Liverpulom - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Zvezdin heroj: „Verovali su u mene, ovo je samo početak“
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Rumun: Da izvadim pištolj i upucam igrača?; Stanković: Šta da kažem, a da ne ispadnem smešan?
Fudbaleri Crvene zvezde protiv Kluža - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2021
Zvezda razbila Rumune i zakoračila u Ligu Evrope!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala