CSKA pravi strašan tim – Šved se vratio kući!

© Foto : fiba.basketballRuski reprezentativac Aleksej Šved
Ruski reprezentativac Aleksej Šved - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2021
Pratite nas
Ruski košarkaš Aleksej Šved zvanično je novi igrač CSKA, saopštio je ruski klub. Posle devet godina, Šved je odlučio da u novoj sezoni ponovo obuče dres ruskog Evroligaša i vrati se u klub u kom je započeo profesionalnu karijeru.
„Srećan sam što se vraćam kući u najjači klub u Evropi. Nadam se da ćemo postići najviše rezultate zajedno. Čeka nas naporran rad. Jedva čekam početak sezone i hoću da se vratim na parket u bojama CSKA“, rekao je Šved nakon potpisivanja ugovora.
Rus je sa CSKA potpisao ugovor na jednu godinu uz mogućnost produžetka saradnje, a u Moskvu je došao posle šest sezona u Himkiju.
U dosadašnjoj karijeri, igrao je za Minesotu, Filadelfiju, Hjuston i Njujork.
Šved je jedan od najboljih ruskih košarkaša u protekloj deceniji, na nekoliko prvenstvana nosio je sâm Rusiju i velika je šteta što je šest najboljih godina proveo u Himkiju sa kojim nijednom nije uspeo da dođe do završnice Evrolige.
Godinama je jedan od najboljih poentera Evrolige, ali mnogi su mu zamerali da ne igra timsku košarku i da zbog toga ekipe u kojima igra nisu u stanju da naprave dobar učinak.
Povratkom u CSKA želi da promeni takav narativ, ima 32 godine i još nekoliko dobrih sezona ispred sebe. Šved je sa Moskovljanima osvojio Evroligu pre trinaest godina i pokušaće da ponovi isti uspeh.
CSKA je ovog leta doveo sjajnog Litvanca Mariusa Grigonisa, ugovore su produžili Fohtman, Lundberg, Kurbanov... te će i sledeće godine biti glavni kandidati za vrh Evrope.
Ruski reprezentativac Aleksej Šved - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Ruski superstar se vraća kući
Miloš Teodosić i Denis Šruder na utakmici između Srbije i Nemačke, Eurobasket 2015 - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2021
Amerika se smeje Nemcu koji je „izgubio“ skoro 80 miliona dolara
Jelena Bruks, kapitenka srpske košarkaške reprezentacije - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Jelena Bruks dobila mural /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala