Amerika se smeje Nemcu koji je „izgubio“ skoro 80 miliona dolara

© AP Photo / Markus SchreiberMiloš Teodosić i Denis Šruder na utakmici između Srbije i Nemačke, Eurobasket 2015
Miloš Teodosić i Denis Šruder na utakmici između Srbije i Nemačke, Eurobasket 2015 - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2021
Pratite nas
Nemački košarkaš Denis Šruder ove godine je mogao da potpiše najveći ugovor u karijeri, ali je na kraju dobio samo utešnu nagradu zbog čega je „izgubio“ skoro 80 miliona dolara.
Šruder je prethodnih nekoliko sezona nastupao za Los Aneđels Lejkerse na poziciji plejmejkera, beleživši neke dosta dobre, ali i neke ne baš najsjajnije partije.
Nemački reprezentativac je pred početak minule sezone došao u Lejkerse iz Oklahome i odigrao sezonu sa promennjivim uspehom, ali je ekipa iz El-Eja bila zadovoljna viđenim.
Zbog toga mu je ponuđen ugovor vredan 84 miliona dolara na četiri godine, ali ga je on odbio – jer je mislio da zaslužuje više.
Na prvi pogled, ugovor od 21 miliona po sezoni je i više nego dovoljan za igrača Šruderovog kvaliteta, koji je u sezoni 2020/21 beležio 15,4 poena, 3,5 skokova i 5,8 asistencija po meču.
Ipak, on je verovao da može da dobije više, pa je, kako su tada preneli američki mediji, zahtevao petogodišnji ugovor u vrednosti do čak i 120 miliona dolara, a minimalno 100 miliona.
Šruder se nadao da će mu neko drugi ponuditi više novca od Lejkersa, pa je rešio da u prelazni rok uđe kao neograničeno slobodni agent.
Prelazni rok je počeo, pa su ugovori krenuli da se dele „šakom i kapom“ – svima, ali ne i Šruderu.
U prvim minutima prelaznog roka je nekoliko plejmejkera dobilo novi angažman – Kajl Lauri se dogovorio sa Majamijem, Lonzo Bol sa Čikagom, Devonte Grejam sa Nju Orleansom, Kemba Voker sa Niksima...
I niko nije hteo Šrudera.
Luka Dončić – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Američka delegacija predvođena Nemcem stiže u Sloveniju – radi se o 207 miliona dolara
Kako je prolazilo vreme, bilo je sve jasnije da Šrudera niko ne ceni ni izbliza onoliko koliko on ceni sebe, ali ni onoliko koliko su ga cenili Lejkersi.
Kao spasioci pojavili su se Boston Seltiksi, koji su, kako stvari stoje, bili jedini koji su želeli da ove sezone pruže priliku Nemcu, ali nisu bili spremni da to plate ni izbliza koliko bi on to želeo.
Šruder je na kraju potpisao jednogodišnji ugovor sa franšizom iz Masačusetsa vredan 5,9 miliona dolara.
Sve zato što mu je malo bilo 84 miliona dolara na četiri godine.
Legendarni Litvanac gradi imperiju – Bulsi se vraćaju na veliku scenu!
Crnogorski centar odlično počeo epizodu u Americi
Boban u Americi još dve godine – otkriveni detalji!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala