Ruski superstar se vraća kući

© Foto : fiba.basketballRuski reprezentativac Aleksej Šved
Ruski reprezentativac Aleksej Šved - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Pratite nas
Aleksej Šved, jedan od najboljih košarkaša Evrope, karijeru će nastaviti u moskovskom CSKA, preneo je dobro obavešteni Emilijano Karkija sa Sportanda.
Šved, koji će u decembru napuniti 33 godine, posle šest godina napušta Himki koji je ispao iz VTB lige zbog velikih problema sa finansijama.
Klub iz Podmoskovlja raspustio je ekipu, te je Šved, koji je godina jedan od najboljih igrača Evrope, postao slobodan košarkaš.
Interesovanje za ruskog košarkaša je veliko, a prema informacijama do kojih je došao Karkija, Šved će se vratiti u CSKA – ekipu u kojoj je počeo karijeru.
Šved je od 2006. do 2012. bio član moskovskog giganta sa kojim je 2008. osvojio Evroligu. Zatim je otišao u NBA, igrao je tamo do 2015. i potom se vratio u Rusiju.
Himki je imao veliki projekat, želeo je da se sa Švedom popne na krov Evrope, ali godinama su ulagali ogroman novac i na kraju su došli do bankrota.
Ruski košarkaš nije uspeo sa Himkijem i sada će pokušati ponovo sa CSKA da dođe do titule šampiona Evrope.
Šved je prethodne sezone imao problema sa povredama, odigrao je 23 utakmice u Evroligi i prosečno je beležio 19,8 poena i 7,7 asistencija, uz 45,5 odsto šuta iz igre.
U ponoć po pivo – Jokić u Italiji na posebnom zadatku /foto/
Neverovatan lapsus Amerikanca – pomenuo je Jugoslaviju, Rusiju i Kinu /video/
Dubai, Ibica? Ne – već Boljevac podno Rtnja /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala