„Sputnjik Ve“ dokazao svoju bezbednost i efikasnost u svetu: Srbija jedan od primera

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa vakcinom "Sputnjik Ve"
Ampule sa vakcinom Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Pratite nas
Pre tačno godinu dana registrovana je prva vakcina protiv virusa korona na svetu ─ „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Iskustvo primene ruske vakcine u mnogim zemljama sveta dokazalo je njenu maksimalnu bezbednost i efikasnost u borbi protiv kovida 19, izjavio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev.
Pres-služba fonda saopštila je da ruski preparat ima jedan od najboljih pokazatelja bezbednosti i efikasnosti u brojnim zemljama u kojim se istovremeno primenjuje nekoliko vakcina.

Rusija

Konkretno, podaci iz Rusije pokazuju da efikasnost „Sputnjika Ve“ iznosi 97,6 odsto prema rezultatima analize podataka 3,8 miliona vakcinisanih ruskih građana. RFPI je istakao da je, prema podacima istraživanja Ministarstva zdravlja, efikasnost te vakcine protiv delta soja 83,1 odsto.

Srbija i Filipini

Prema podacima Fonda, zvanični podaci Ministarstva zdravlja Srbije i Filipina svedoče da vakcina „Sputnjik Ve“ ima najbolje pokazatelje bezbednosti tokom vakcinacije.
S tim u vezi, RFPI navodi da nisu zabeležene ozbiljne nuspojave niti smrtni slučajevi povezani sa vakcinacijom.
Vakcinacija Sputnjikom Ve u Belorusiji - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Šta je pokazalo novo istraživanje Instituta „Batut“ o vakcinama

Mađarska

Prema zvaničnim podacima mađarske vlade, od pet vakcina koje se primenjuju u zemlji, „Sputnjik ve“ ima najbolje pokazatelje bezbednosti i efikasnosti.
Broj slučajeva obolelih od virusa korona na 100 hiljada vakcinisanih manji je kod ruske vakcine u poređenju sa drugim vakcinama. Konkretno, brojke su sledeće: 95 – „Sputnjik Ve“, 177 – „Moderna“, 356 – „Sinofarm“, 555 – „Fajzer“ i 700 – „AstraZeneka“.

Ujedinjeni Arapski Emirati

U Fondu takođe kažu da prema podacima Ministarstva zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata efikasnost „Sputnjika Ve“ iznosi 97,8 odsto i da vakcina obezbeđuje potpunu zaštitu kada su teški slučajevi u pitanju. Nije zabeležen nijedan slučaj ozbiljnih nuspojava.
Nakon vakcinacije „Sputnjikom Ve“ nije bilo slučajeva hospitalizacije, tromboze cerebralnih vena ili miokarditisa.
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Godinu dana od registracije prve na svetu vakcine protiv korone: „Sputnjik Ve“ opravdao očekivanja

Bahrein

Prema podacima bahreinskog Ministarstva zdravlja, na koje se RFPI poziva, efikasnost prve vakcine na svetu iznosila je tokom vakcinacije 94,3 odsto (dve nedelje nakon primanja druge doze).
U isto vreme je 98,6 odsto slučajeva obolelih od korone koji su registrovani dve nedelje nakon primanja druge doze ─ imalo blaži oblik. Nisu prijavljene ozbiljne nuspojave.

Argentina

RFPI navodi i podatke Ministarstva zdravlja provincije Buenos Ajres koji pokazuju da je primena „Sputnjika Ve“ omogućila da se antitela formiraju kod 94 odsto vakcinisanih jednom dozom, kao i kod svih koji su primili obe doze.
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
„Sputnjik Ve“ – lek za sve: Australijski stručnjaci pohvalili rusku vakcinu

Meksiko

Analiza rezultata masovne vakcinacije koju je obavila meksička vlada potvrđuje da je „Sputnjik Ve“ najbezbednija od svih vakcina koje se primenjuju u zemlji.
Takođe, broj ozbiljnih nuspojava na 100 hiljada doza je manji nego kod drugih vakcina: „Sputnjik Ve“ – 0,79, „Sinovak“ 1,07, „Kansino“- 1,14, „AstraZeneka“ – 1,22 i „Fajzer“ – 1,34.
Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala