„Skandalozno i sramno – ne verujem da se ovo dešava u 21. veku“

© Sputnik / Radoje PantovićAleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Pratite nas
Aleksandar Stanojević, trener Partizana, osvrnuo se na incident iz Novog Pazara zbog kog je utakmica dva kluba bila prekinuta kako bi se ispraznila tribina na kojoj su bili navijači crno-belih boja.
Utakmica između Novog Pazara i Partizana bila je prekinuta oko pola sata, a razlog je skandiranje Grobara Ratku Mladiću.
Stanojević posle utakmice nije želeo da daje izjavu, te su sutradan oglasio.
„Ne pamtim da je bilja bolja atmosfera na početku utakmice. Odavno nisam prisustvovao boljem ambijentu, svi smo bili oduševljeni. A onda se sve promenilo. Zapitao sam se da li se ovde fudbal igra zbog momaka na terenu ili da bi se poslale određene poruke. Ispada da ne navijamo za voljene klubove, već uzvikujemo političke i(li) propagandne parole. Ne verujem da se to dešava u 21. veku. Skandalozno. Ako voliš svoj klub – navijaj. Ako želiš druge stvari – idi na mesto na kom možeš da iskažeš“, rekao je Stanojević za „Mocartsport“ i dodao:
„Ljudi, u našem prvenstvu svake sedmice imamo samo sat i po vremena da nas podržite. I umesto da to bude vetar u leđa timu i klubu, slušamo milijardu različitih parola. Pitam se šta je svrha, zašto se ja bavim ovi poslom, ako ti tvoj rođeni klub nije najdraži, da se samo njime baviš. Znate, ceo život radim za tih 90 minuta i onda se 75 bavim nekim drugim stvarima. Razočaran sam. A sve je počelo super, kao pravi spektakl, da bi se odjednom, ni iz čega, pretvorilo u ludilo i sa njihove i sa naše strane, koje nema veze ni sa čim. Sramno! Meni je Partizan ideal, umro bih za njega, sve sam klubu podredio, tako sam vaspitavan i zato mi nije jasno da se navijač 90 minuta ne bavi svojim klubom“.
Trener Partizana kaže da razume skandiranje koje je upućeno njemu, FK Partizan, razume kritike sa tribina, ali ne i ono što nema veze sa fudbalom.
„Poštujem skandiranja: ’Stanoje, odlazi’, ’Uprava, napolje’. Sve je to legitimno. Samo, u 21. veku me pustite nekih stvari. Zna se šta je Partizan. Ljubav! Čista emocija. Nemojte da mešamo babe i žabe. Igračima govorim kako ne želim da ih vidim odsutne ni pet minuta tokom sat i po treninga. Tako isto doživljavam i navijače, nemojte da provedete 90 minuta, a da ne bodrite svoj tim. Ne interesuje me kako će ko ga shvati ove reči, ali znam da mi igramo zbog navijača. Valjda bi tako trebalo da bude“, kazao je trener Partizana.
Partizan je ostvario i četvrtu pobedu u domaćem prvenstvu, ali bačena je velika mrlja na srpski fudbal novim prekidom i skandalom.
Fudbaleri Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2021
Haos u Pazaru – Partizan pobedio, Grobari oterani sa stadiona /video/
Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Mesi odmara kod kuće, a u Parizu – delirijum /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala