Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Nadal gubi konce – napao Đokovića „na neviđeno“ i upleo se u sopstvene reči

© FILIPPO MONTEFORTENovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Pratite nas
Rafael Nadal, španski teniser, potpuno je iznenadio negativnim komentarima na račun Novaka Đokovića, ali je potom sve svoje reči poništio priznanjem da nije ni gledao duel srpskog tenisera i Pabla Karenja Buste u meču za treće mesto na Olimpijskim igrama.
Đoković je doživeo kolaps u dva poslednja meča u Tokiju, najpre je poražen od Aleksandra Zvereva u polufinalu, a zatim je izgubio od Karenja Buste.
Đoković je imao velike fizičke probleme, ali je i emotivno bio iscrpljen što je i bilo vidljivo pošto je nekoliko puta udarao reketom o podlogu.
Jednom prilikom je čak bacio reket na prazne tribine, što je Nadal opisao kao veoma opasno, te uputio kritike na račun Đokovića.
Rafaerl Nadal i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Nadal je iskoristio priliku da zasoli Đokovićevu ranu
„Srećom da nikoga nije bilo na tribinama i da se ništa nije desilo, ali postoje stvari koje se dešavaju s vremena na vreme“, rekao je Nadal.
Ipak, u javnost je stigla i informacija da Nadal sve to nije ni video?!
„Rafa je priznao da nije gledao meč Đokovića i Karenja Buste, ali je uputio čestitke zemljaku“, naveo je portal cvbj.biz.
Nadal nije učestvovao na Olimpijskim igrama, on je posle poraza od Đokovića na Rolan Garosu propustio i Vimbldon, a sve je to obrazložio željom da produži svoju karijeru i prikupi snagu za Ju-es open.
Međutim, nešto više od mesec i po dana kasnije Nadal je „promenio ploču“ i dao drugo obrazloženje koje su preneli mediji.
„Rafael Nadal se vraća iz povrede stopala posle gotovo dva meseca i nastupiće u Vašingtonu, kako bi se pripremio za takmičenje na Ju-es openu“, naveo je AFP.
Istine radi, Nadal već godinama ima problema sa stopalom i mora da nosi posebne ortopedske patike, ali posle poraza od Đokovića nije bilo pomena toga, već je odustajanje od Vimbldona i Olimpijskih igara obrazloženo željom da se – odmori.
Podsetimo, Đoković je osvajanjem Vimbldona izjednačio svoj broj Grend slem titula sa Nadalom i Rodžerom Federerom, što je sasvim sigurno jedan od razloga za drastične reakcije španskog tenisera prema srpskom igraču.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Sezona lova na Đokovića, a on nastavlja da menja istoriju
Novak Đoković na Olimpijskim igrama u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Otkrivena istina – zašto su Novaku izvrnute reči?
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Medvedev: Hvala Đokoviću!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala